Meniu de Crăciun (de la 3 ani)

MIC DEJUN: Salată de icre raw cu chia

Salata pe bază de semințe de chia este foarte ușor de pregătit și foarte hrănitoare. Conține o cantitate mare de proteine complete, calciu, fier (mai mult decât o mâncare de spanac), fosfor, cupru, zinc, magneziu și vitamina B. Acest mic dejun oferă copilului și o cantitate considerabilă de antioxidanți. Salata se poate servi pe felii de pâine integrală prăjită.

PRIMA GUSTARE: Bomboane din pom
Este o perioadă cu dulciuri frumos ambalate expuse la tot pasul astfel încât o plimbare cu copilul prin supermarket este o adevărată aventură. Putem să alegem însă varianta mai sănătoasă a bomboanelor făcute în casă. Și pentru că bomboanele din pom au reprezentat mereu o ispită, putem folosi aceste bomboane sănătoase și cu ingrediente naturale pentru a împodobi bradul de Crăciun.

PRÂNZ: Supă cu legume de iarnă și Salata boeuf cu pește pe pâine de casă
Supa caldă este mereu binevenită în zilele friguroase de iarnă.Pe lângă aceasta salata boef se numără printre mâncărurile tradiționale de sărbători, așa că de ce să nu pregătim o salată ce poate fi consumată și de cei mici? Această salată boeuf înlocuiește carnea de porc sau pui cu pește. Legumele din abundență oferă organismului vitamine( vitamina K, vitamine din complexul B, vitamina A, vitamina C), dar și minerale precum mangan, proteine, magneziu, fier, calciu. Acest prănz este bogat și în fibre care au rolul de a regla tranzitul intestinal. Se pot evita astfel mici neplăceri precum constipația sau durerile de burtică. Totodată peștele oferă aportul de acizi grași omega-3 și omega-6 necesari pentru o bună concentrare și putere de memorare. Nu de alta, dar moșului cred ca îi plac copiii care stiu multe cântece și poezii.

A DOUA GUSTAREPișcoturi cu lapte
Pișcoturile făcute în casă sunt delicioase și pot fi utilizate în numeroase rețete delicioase. Nu vă sfiiți să faceți mai multe în zilele dinaintea Crăciunului pentru a vă scuti de stat în bucătărie de Sărbători. Lângă un pahar cu lapte, pișcoturile pot reprezenta o gustare minunată și sănătoasă pentru prichindel, dar și pentru „Moș Crăciun”.

CINA: Cartofi dulci în portocală

Crăciunul înseamnă miros de brad, dar și de portocală. Ce poate fi mai frumos decât un sfârșit  de zi ce menține mirosul de sărbătoare? Păi,o cină care pe lângă aromă minunată mai conține și foarte mulți antioxidanți și vitamina C pentru a ne bucura de Sărbători cu sănătate. Atât cartoful dulce cât și portocalele sunt alimente ce întăresc sistemul imunitar. Mai mult, cartoful dulce este bogat în betacaroten, vitamina A pentru o privire ageră și clară. O cină atât de hrănitoare va facilita un somn odihnitor cu vise frumoase.

 

Mic dejun: Salată de icre raw cu semințe de chia
Prima gustare: Bomboane din pom
Prânz: Salata boeuf cu pește pe pâine de casă
A doua gustare: Pișcoturi cu lapte
Cina: Cartofi dulci în portocală

 

Iată și lista ingredientelor, numai bună de tipărit și de luat la cumpărături:

  • 2 portocale
  • 2 cartofi dulci
  • Unt
  • Zahăr brun
  • 7 ouă
  • Esență de vanilie
  • Făină
  • Lapte
  • 200 gr.cartofi
  • țelină
  • morcov
  • 100 gr. castraveți murați
  • Mazăre
  • Somon/ ton în suc propriu
  • Sare de Himalaya
  • Piper
  • Lămâie
  • 4 gălbenușuri
  • Muștar
  • Pătrunjel
  • Ridichi
  • Roșii cherry
  • Sfeclă roșie( 2 bucăți)
  • Smântână
  • Migdale decojite
  • Stafide
  • Scorțișoară
  • Semințe de chia
  • Ulei de măsline/floarea sorelui
  • 1 ceapă roșie

 

Sursa foto: https://flic.kr/p/4fK1Ez