DESPRE NOI

Pasionate de gătitul sănătos, scriem despre misterul diversificării alimentației pentru bebeluși și copii. Pe diversificare.ro vă informați despre alimentele ce pot fi introduse în dieta unui bebeluș, descoperiți meniuri zilnice echilibrate, precum și numeroase rețete pe categorii de vârstă, urmând principiile diversificării.

Cine suntem noi?

FONDATOR

Eugenia Dobrescu
Eugenia Dobrescu

Eugenia Dobrescu – tehnician nutriționist, consultant în lactație certificat internațional-IBCLC și un om pasionat de alimentația copilului de azi și a adultului de mâine.

Sunt Eugenia, mamă a doi copii minunați care au adus cea mai mare shimbare nu doar în viață, ci și în cariera mea. Și mai sunt un om care se bucură cât poate și care vrea să-i bucure și pe ceilalți.

Odată cu noua “meserie” de mamă, am adăugat și antreprenoriatul și voluntariatul ca activități profesionale.

În 2011, de nevoie, am început să studiez nutriția copilului. M-am luat în serios și, dorindu-mi ca, de ceea ce aflu și încerc, să profite și alți părinți, am inventat www.Diversificare.ro ca o sursa bună și bogată de informare pentru toți părinții ajunși la etapa diversificării alimentației copiilor și nu numai. Acum, după 5 ani, portalul www.Diversificare.ro e recomandat tinerilor părinți de pediatri dar și de alți părinți ai căror copii sunt deja mari.

În 2012, am făcut încă un pas înainte – întorcându-mă însă puțin mai înapoi – către alăptare și lapte matern. Am dezvoltat un al doilea proiect, www.Mamagazin.ro, un magazin on-line cu produse care încurajează alăptarea și creșterea naturală a copilului.

Din noiembrie 2013, lucrez ca voluntar al Asociației Inima Copiilor în sectia de Terapie nou-născuți de la Spitalul Marie Curie. Săptămână de săptămână am ajutat mamele să-și alăpteze nou-născuții în condiții de terapie intensivă dar și cu sfaturi pentru perioada de după externare.

Așa am ajuns să mă implic în proiectul primei bănci de lapte matern din România, proiect pentru care am căutat finanțare vreme de un an, dar care va porni curând, foarte curând. Laptele matern e cea mai bună hrană pentru orice copil (n-o spun eu, o spun medicii, o spune Organizația Mondială a Sănătății), iar pentru copiii prematuri sau grav bolnavi, laptele matern este pur și simplu VITAL.

Suntem aproape de momentul în care Doctorul Cîrstoveanu și colegii săi din secția de Terapie nou-născuți de la Spitalul Marie Curie, unde va funcționa banca, vor putea oferi lapte matern donat micilor pacienți care nu îl pot primi chiar de la propria mama.

Și, pentru că am început spunând că, înainte de toate, sunt mamă, bucuriile mele cele mai mari se leagă de copiii mei cu care mă joc și de la care învăț lucruri, când bucătărim sau dansăm sau doar râdem. Când nu sunt cu ei, fac sport, alerg în aer liber (nu mă aștept să ajung în prima jumătate a clasamentului la maraton, totuși), și fac planuri. Multe planuri. Alte planuri.

EDITOR ȘEF, PROJECT MANAGER & SOCIAL MEDIA MOTHER

Oana Jindiceanu
Oana Jindiceanu

Oana JindiceanuAm ajuns pe www.diversificare.ro de la început, din 2011, când căutam rețete pentru băiețelul meu, atunci în vârstă de 6 luni. Am explodat de entuziasm când am văzut pe site anunțul pentru editori. Am scris imediat, am trimis materialele de probă și… am început să scriu.

De atunci, am devenit mamă de încă 2 ori, social media mother, editor șef, project manager și facilitator ateliere Diversificare, toate acestea îmbinându-le cu profesia de bază, cea de actriță.
Am job-ul perfect și nu, nu mă plictisesc niciodată :).

Diversificare.ro și întâlnirea cu această echipă minunată m-au ajutat să îmi descopăr pasiunea pentru alimentație sănătoasă, gătit și mi-au dat inspirație pentru o mulțime de proiecte pe care le vom împărtăși, firește, cu voi.
Iubesc să gătesc împreună cu copiii mei, să mă documentez pe subiectul alimentației sănătoase, să experimentez în bucătărie și să urmăresc emisiuni de gătit :).

EDITORI

Catalina Bulugea
Cătălina Bulugea

Cătălina BulugeaDescopăr zi de zi, alături de băieţelul meu, cât de savuroasă este mâncarea sănătoasă și cât de uşor se poate pregăti.  Ca orice părinte, am citit, am testat și am cercetat mult despre ce înseamnă o nutriție sănătoasă, iar Diversificare.ro mi-a fost punct de referință de la început, așa cum este și în prezent pentru mulți părinții români, din țară și de peste hotare.  Acum mă asigur că informațiile necesare unui start sănătos în diversificare sunt ușor de accesat și de aplicat pentru părinții aflați la început de drum în această călătorie culinară în formulă de 2+1 (sau mai mulți).

Uneori sunt întrebată cum descopăr reţetele pe care le împărtășesc  părinților în căutare de preparate sănătoase pentru cei mici.  Este simplu. Încep fiecare zi în bucătărie aşa cum un pictor aşterne culoare pe o pânză albă. Mâncarea înseamnă culoare şi bogăţie de arome cu posibilităţi infinite de alăturare.

Contrar percepţiei generale, alimentaţia sănătoasă înseamnă cu mult mai mult decât salate fade și piureuri dizgrațioase pentru bebeluşi. Deserturile pot fi fabuloase, supele delicioase, legumele incredibil de gustoase, toate pregătite blând, cu sau fără foc, pentru a ne bucura de prospețimea și aroma lor uimitoare în cel mai natural mod.

Având un copil mic prin preajmă, am învăţat că totul poate fi adaptat şi transformat în delicii culinare cu imense beneficii pentru sănătate. Mâncăm gumă de mestecat, cartofi prăjiţi, chiftele şi gogoşi (toate în ghilimele) pentru că dăm frâu liber imaginaţiei şi folosim cele mai hrănitoare ingrediente pentru a ne satisface orice poftă. Şi vă mai spun un secret: uneori (destul de des) avem chiar „desert” la micul dejun.

Mâncarea este absolut uimitoare atunci când reuşim să ne bucurăm de ea în cel mai sănătos mod, când îi permitem să ne hrănească cu dragostea și blândețea naturii. Este posibil și neașteptat de uşor!

 

Foști editori:

Anca, Alexandra, Alexandra AronAndreea, Bianca, Carmen, Dana, Elena, Ioana Vlad, Irina, Miruna, Sânziana, Vali, Alexandra Barbu, Sabina DumitrescuOana MAlexandraGabrielaAdinaRoxanaStefaniaAdelina și Sorin

Și pentru noi, drumul diversificării a fost provocator. Totuși, ne-am descurcat și acum vrem să vă împărtășim din propriile experiențe.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.

Ai întrebări despre diversificare?
Vrei să ne documentăm și să scriem un articol despre o anumită temă?
Nu îți place ceva din ce citești aici?
Ai rețete sănătoase și de succes pentru copii pe care vrei să le spui și altor părinți?

Scrie-ne un e-mail pe adresele:
eugenia(at)diversificare(punct)ro
oana(at)diversificare(punct)ro