DESPRE NOI

Suntem o echipă de oameni pasionați de gătitul sănătos și scriem despre misterul diversificării alimentației pentru bebeluși și copii. Pe diversificare.ro vă informați despre alimentele care pot fi introduse în dieta unui bebeluș, descoperiți meniuri zilnice echilibrate, precum și mii de rețete pe categorii de vârstă, rețete care urmăresc principiile diversificării și nutriției sănătoase.

FONDATOR – Eugenia Dobrescu

Eugenia Dobrescu

Consultant în lactație certificat IBCLC, Nutriționist certificat PBN în dieta bazată pe plante (Plant Based Nutrition)

“Să îți placă ceea ce faci și să faci ceea ce îți place!”
Acesta a fost îndemnul oferit de un om drag, plecat departe, acolo sus, când am venit acasă după prima zi de muncă. Aveam 21 de ani și eram studentă în primul an de facultate.

Ținând cont de îndemnul primit, în 2011, odată cu experiența de mamă am inițiat proiectul Diversificare.ro – ghidul complet al părinților interesați de diversificarea alimentației bebelușului, nutriția copilului și obiceiuri alimentare sănătoase.

În 2012 mi-a fost dăruit un al doilea proiect, Mamagazin.ro. Aici am avut oportunitatea de a descoperi la un alt nivel alăptarea și beneficiile ei, atât pentru mamă, cât și pentru copil.

Din 2013, povestea alăptării mi-a purtat pașii profesionali, dar și sufletești către un al treilea proiect frumos. Este vorba de dublul rol, consultant în lactație IBCLC și manager de proiect a primei Bănci de Lapte Matern din România din cadrul Secției de Terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Marie Curie, București. Din 2018 Banca de Lapte Matern de la Spitalul Marie Curie funcționează și anual, 400 sute de nou-născuți cu afecțiuni grave primesc cea mai bună hrană, laptele matern.

Din 2019 am devenit mama celui de-al treilea copil, iar viața cotidiană este plină minut de minut. Îmi place să mă joc cu copiii, să gătim împreună, să călătorim, iar atunci când sunt singură, îmi place să alerg sau să lucrez cu colegii mei din Asociația Inima Copiilor, asociația oamenilor cu inimi mari, care ajută copiii născuți cu afecțiuni cardiace grave care se nasc în România.

Fac lucrurile astea pentru că cineva a știut să îmi spună cuvintele potrivite la momentul potrivit, da, acelea de mai sus. Ceea ce vă doresc și vouă.

EDITOR ȘEF, PROJECT MANAGER & SOCIAL MEDIA MOTHER – Oana Mănescu

Oana Mănescu

Știți cum se spune: când ai o pasiune, totul curge lin, ca o poveste. Așa s-a întâmplat și cu pasiunea mea pentru scris care a devenit un job cu acte în regulă. De peste 15 ani sunt jurnalist, cu experiență în diferite domenii precum nutriție, parenting, sănătate, body&mind, travel, lifestyle și multe altele. Am scris, practic, de fiecare dată, pentru proiectele care mi-au plăcut și în care am crezut.

În familia Diversificare.ro am intrat cu entuziasm în 2014, la diversificarea celui de-al doilea copil. Pentru că mi-am dat seama că dincolo de rolul de mamă, pasiunile nu mor niciodată, din contră, se îmbină armonios. De atunci, gătesc alături de băieții mei, suntem preocupați și vorbim adesea despre ce punem în farfurie și avem în plan mai multe rețete filmate pe care chiar ei să vi le prezinte.

Îmi doresc să găsiți inspirație pe site-ul nostru, așa cum ne-a oferit și nouă de la început și să descoperiți răspunsuri poate la întrebări care nu au fost lămurite. Vă invit și pe grupul nostru dedicat să povestim mai multe – Diversificare.ro!

 

EDITORI

Oana Jindiceanu, Cătălina Bulugea, Anca, Alexandra, Alexandra AronAndreea, Bianca, Carmen, Dana, Elena, Ioana Vlad, Irina, Miruna, Sânziana, Vali, Alexandra Barbu, Sabina Dumitrescu, AlexandraGabrielaAdinaRoxanaStefania, Adela, Adelina și Sorin,

Și pentru noi, drumul diversificării a fost provocator. Totuși, ne-am descurcat și acum vrem să vă împărtășim din propriile experiențe.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.

Ai întrebări despre diversificare?
Vrei să ne documentăm și să scriem un articol despre o anumită temă?
Nu îți place ceva din ce citești aici?
Ai rețete sănătoase și de succes pentru copii pe care vrei să le spui și altor părinți?

Scrie-ne un e-mail pe adresele:
eugenia(at)diversificare(punct)ro
oana(at)diversificare(punct)ro