legume de vară la cuptor 10 luni

Legume de vară la cuptor

de Andreea
Masă

Prânz

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Aceste legume abia scoase din cuptor sunt un deliciu – legume de vară la cuptor.

Legume de vară la cuptor – aceste legume abia scoase din cuptor sunt un deliciu pentru întreaga familie. Se pot pasa pentru piureul bebelușilor. Poftă bună!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală toate legumele. 
  2. Dintre toate, doar ceapa se curăță de coajă pentru a nu pierde substanțele nutritive, adesea găsite în concentrație mai mare în coajă sau chiar dedesubtul ei. 
  3. Dovlecelul și vânăta se taie felii subțiri. 
  4. Presarăm puțină sare. Vor lăsa apă. Le vom tampona ușor cu prosoape de hârtie.
  5. Roșiile se taie felii groase. 
  6. Ardeiul se taie în patru, eliminând cotorul și semințele. 
  7. Ceapa se taie inele, nu foarte subțiri. 
  8. Usturoiul se lasă nedecojit, chiar căpățăna întreagă. Usturoiul se coace mai repede decât celelalte legume, introduceți în cuptor în ultimele 5-7 minute. 
  9. Stropim legumele cu ulei, asezonăm cu sare, piper, punem crenguțele de cimbru. 
  10. Amestecăm bine totul într-un bol. Legumele vor sta la cuptor într-un vas preferabil de ceramică sau yena, într-un singur strat. Ele vor lăsa propriul suc, deci nu adăugați apă.
  11. Se va coace totul în aproximativ 20-30 minute. Amestecați din când în când.
  12. Cartofii se vor coace, cel mai probabil, mai greu decât restul legumelor. 
  13. Scoateți-le și mai lăsați cartofii până puteți introduce furculița în ei cu ușurință. Nu uitați de usturoi care se va adăuga spre final.
  14. Nu e nevoie ca legumele să se înmoaie foarte tare, sunt bune când rămân ușor crocante (al dente). 
  15. Pielița roșiilor se va îndepărta foarte ușor iar cartofii noi se pot consuma cu tot cu coaja moale sau se poate îndepărta și ea ușor.

Sursă foto: http://flic.kr/p/8mjSAh