Mâncare de năut cu legume 10 luni

Mâncare de năut cu legume

Masă

Finger food

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

25

Timp de gătire

60

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O bogăție de culoare și substanțe hrănitoare într-o singură farfurie cu mâncare de năut și legume delicioase. Este ideală și pentru părinții care postesc.

Preferatele copiilor care-și exersează dexteritatea și își proclamă independența, sunt chiar preparatele din care pot să aleagă tacticos bob cu bob, felie cu felie, până la ultima bucățică din farfurie. Exact ca în această mâncare de năut cu legume! O activitate extrem de serioasă pentru cei mici și nespus de savuroasă pentru întreaga familie.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Năutul se hidratează peste noapte și se fierbe în apă din abundență până devine ușor de străpuns cu furculița. Se poate folosi năut proaspăt fiert sau din conservă, deși cea din urmă este de evitat.
  2. Fiind vorba de un timp îndelungat de fierbere, obișnuiesc să gătesc mai mult năut și să fac încă un preparat în care să-l folosesc (de obicei hummus). O altă soluție este conservarea. Se poate pune la congelator după ce se răcește sau se păstrează la borcan (mai multe detalii în acest articol).
  3. Într-o cratiță cu capac se pune mazărea, fasolea verde, ardeiul tăiat mărunt împreună cu apă cât să le acopere și un praf de sare.
  4. Se gătesc la foc mic, cu capac, până când legumele devin moi. Se adaugă prazul tăiat rondele, porumbul fiert și sucul de roșii.
  5. Usturoiul se zdrobește cu latul cuțitului, se toacă mărunt, se adaugă în mâncare și se mai lasă la foc mic pentru 5 minute.
  6. La final, se presară piperul și maghiranul, iar când s-a răcit puțin mâncarea, se adaugă uleiul de măsline.
Sursă foto: Diversificare.ro