mâncare de năut și vinete 1 an

Mâncare de năut și vinete (de la 1 an)

de Cititor
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Anca ne oferă astăzi o rețetă de mâncare de năut și vinete inspirată din cartea Elenei Pridie, Rețete din crudități.

Anca, una dintre cititoarele noastre fidele, ne oferă astăzi o rețetă de mâncare de năut și vinete inspirată din cartea Elenei Pridie, Rețete din crudități.

Mâncare de năut și vinete

Mancare de naut si vinete

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 vânătă potrivită
– 1 cană năut fiert
– 1 cană suc de roșii
– 1 ardei roșu
– 2 cepe
– 3 căței de usturoi
– 1 linguriță de boia de ardei dulce
– 1 linguriță de cimbru
– 1 linguriță de busuioc
pătrunjel verde pentru decor
ulei presat la rece
sare

Mod de preparare:
Vânăta se taie cubulețe, se presară sare și se lasă 20-30 min. deoparte. Clătim apoi cu apa rece și o punem la scurs.  În acest fel, vânăta nu mai are gust amar.

Cât timp se scurge vânăta, tocăm mărunt ceapa și usturoiul și le înăbușim în puțină apă fierbinte pentru 5 minute, adăugăm apoi boiaua de ardei, ardeiul tăiat mărunt și cubulețele de vânătă. Acoperim legumele cu apă fierbinte (250-300 ml) și le lăsăm să fiarbă înăbușit la foc mic 15 min.

Adăugăm năutul, sucul de roșii, condimentele și mai fierbem 5 minute. Se sărează după gust și adăugăm uleiul. Când servim presărăm pătrunjel verde.

Sursă foto: https://flic.kr/p/8AzXgg

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Vânăta se taie cubulețe, se presară sare și se lasă 20-30 min. deoparte. 
  2. Clătim apoi cu apa rece și o punem la scurs.  În acest fel, vânăta nu mai are gust amar.
  3. Cât timp se scurge vânăta, tocăm mărunt ceapa și usturoiul și le înăbușim în puțină apă fierbinte pentru 5 minute, adăugăm apoi boiaua de ardei, ardeiul tăiat mărunt și cubulețele de vânătă. 
  4. Acoperim legumele cu apă fierbinte (250-300 ml) și le lăsăm să fiarbă înăbușit la foc mic 15 min.
  5. Adăugăm năutul, sucul de roșii, condimentele și mai fierbem 5 minute. 
  6. Se sărează după gust și adăugăm uleiul. 
  7. Când servim presărăm pătrunjel verde.

Comentarii