chiftele cu orez 1 an

Chiftele cu orez (de la 1 an)

Masă

Gustare

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Chiftele cu orez, niște biluțe crocante pe care copiii le pot mânca singuri. Au un gust foarte bun și sunt sănătoase. Poftă bună!

Chiftele cu orez, niște biluțe crocante pe care copiii le pot mânca singuri. Au un gust foarte bun și sunt sănătoase. Poftă bună!

Chiftele cu orez

6174453408_87174e9aa3_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
•- 6 cartofi
-• 5 căţei de usturoi
-• o lingură de făină de grâu
-• 1 pahar de orez
– ulei de măsline 
– 3 ouă
-• o ceap㠕
– 200 g pesmet
sare
piper

Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se fierb în coajă. Orezul se spală şi se fierbe separat. Când s-au fiert cartofii se curăţă şi se dau prin răzătoarea mare. Orezul fiert se scurge bine şi se pune peste cartofii raşi, împreună cu usturoiul pisat, ceapa tocată mărunt, puţină sare, piper şi făină. Se amestecă totul foarte bine cu mâna. La final se amestecă totul cu ouăle. Se poate adăuga încă o lingură de făină în compoziţie dacă nu este destul de tare pentru a se putea modela.
Pentru a forma chiftelele se ia cu lingura din compoziţie şi se modelează în palmă. Se dau chiftelele prin pesmet şi se aşează pe o tavă unsă cu ulei. Se coc în cuptorul preîncălzit timp de 30-40 de minute. La jumătatea timpului de coacere se scoate tava şi se întorc pe cealaltă parte. Se servesc alături de legume fierte.

Sugestie: Pesmetul se poate înlocui cu ou bătut cu care se vor unge chiftelele înainte de a fi introduse la cuptor. Când se întorc, se ung din nou cu ou folosind un penson. Astfel chiftelelel vor fi rumenite. În cazul pesmetului, este posibil ca preparatul să iasă mai aspru.

Sursa foto:https://flic.kr/p/apBFTf

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală cartofii şi se fierb în coajă. 
  2. Orezul se spală şi se fierbe separat. 
  3. Când s-au fiert cartofii se curăţă şi se dau prin răzătoarea mare. 
  4. Orezul fiert se scurge bine şi se pune peste cartofii raşi, împreună cu usturoiul pisat, ceapa tocată mărunt, puţină sare, piper şi făină.
  5.  Se amestecă totul foarte bine cu mâna. 
  6. La final se amestecă totul cu ouăle. 
  7. Se poate adăuga încă o lingură de făină în compoziţie dacă nu este destul de tare pentru a se putea modela.
  8. Pentru a forma chiftelele se ia cu lingura din compoziţie şi se modelează în palmă. 
  9. Se dau chiftelele prin pesmet şi se aşează pe o tavă unsă cu ulei. 
  10. Se coc în cuptorul preîncălzit timp de 30-40 de minute. 
  11. La jumătatea timpului de coacere se scoate tava şi se întorc pe cealaltă parte. 
  12. Se servesc alături de legume fierte.
  13. Sugestie: Pesmetul se poate înlocui cu ou bătut cu care se vor unge chiftelele înainte de a fi introduse la cuptor.
  14. Când se întorc, se ung din nou cu ou folosind un penson. 
  15. Astfel chiftelelel vor fi rumenite.
  16.  În cazul pesmetului, este posibil ca preparatul să iasă mai aspru.

Comentarii