Chiftele cu orez

Masă

Gustare

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Cereale

chiftele cu orez 1 an
Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Chiftele cu orez pe care dacă nu le-ați făcut până acum este musai să le testați. Veți descoperi un mod inventiv de a le oferi celor mici orezul.

Chiftele cu orez, niște biluțe crocante pe care copiii le pot mânca singuri. Au un gust foarte bun și sunt sănătoase. Poftă bună!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală cartofii şi se fierb în coajă. 
  2. Orezul se spală şi se fierbe separat. 
  3. Când s-au fiert cartofii se curăţă şi se dau prin răzătoarea mare. 
  4. Orezul fiert se scurge bine şi se pune peste cartofii raşi, împreună cu usturoiul pisat, ceapa tocată mărunt, puţină sare, piper şi făină.
  5.  Se amestecă totul foarte bine cu mâna. 
  6. La final se amestecă totul cu ouăle. 
  7. Se poate adăuga încă o lingură de făină în compoziţie dacă nu este destul de tare pentru a se putea modela.
  8. Pentru a forma chiftelele se ia cu lingura din compoziţie şi se modelează în palmă. 
  9. Se dau chiftelele prin pesmet şi se aşează pe o tavă unsă cu ulei. 
  10. Se coc în cuptorul preîncălzit timp de 30-40 de minute. 
  11. La jumătatea timpului de coacere se scoate tava şi se întorc pe cealaltă parte. 
  12. Se servesc alături de legume fierte.

Sugestie: Pesmetul se poate înlocui cu ou bătut cu care se vor unge chiftelele înainte de a fi introduse la cuptor. Când se întorc, se ung din nou cu ou folosind un penson. Astfel chiftelele vor fi rumenite. În cazul pesmetului, este posibil ca preparatul să iasă mai aspru.

Sursă foto:https://flic.kr/p/apBFTf