chiftele de pește la cuptor cu salată 1 an

Chiftele de pește la cuptor cu salată (de la 1 an)

Masă

Finger food

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

25

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Reţeta de chiftele de pește la cuptor cu salată conţine, prin diversitatea ingredientelor folosite, cea mai mare parte a substanţelor nutritive necesare organismului.

Reţeta de chiftele de pește la cuptor conţine, prin diversitatea ingredientelor folosite, cea mai mare parte a substanţelor nutritive necesare organismului.

Chiftele de pește la cuptor cu salată

 6901904265_867925d1f1_z

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:

Chiftele:
– 500 g carne tocată de peşte cu carne albă (șalău, cod, păstrăv, etc.) 
– 150 g pesmet
– 1-2 linguri pătrunjel verde tocat
– 2 cepe verzi
– 1 căţel de usturoi
– 1 linguriţă curry sau boia de ardei
– 100 ml apă
– 1 ou
sare
piper

Salata:
– o legătură de salată verde
– 5 roşii cherry
– 1 ardei gras
– 3-4 ciuperci champignon
– 3-4 ridichi

 Sosul
– 1 linguriţă muştar
– 1 linguriţă miere de albine
– 1 lingură zeamă de lămâie
– 2 linguri suc de portocale 
– 5 linguri ulei de măsline
sare
piper

Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 180 grade C. Se amestecă pesmetul cu condimentele (sare, piper, curry, ceapă, usturoi, pătrunjel) şi cu apa. Se adaugă carnea şi se amestecă bine cu mâna. Se tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt. Se formează chiftele şi se aşează pe tavă. Se coc pentru 20-30 de minute. La jumătatea timpului de coacere, se întorc chiftele pe partea celalaltă.
Până se coc chiftelele se pegătesc sosul şi salata astfel: se adaugă toate ingredientele pentru sos într-un borcan cu capac şi se agită borcanul până când se omogenizează. Se spală salata verde şi se lasă să se scurgă de apă. Se curăţă roşiile, ridichile şi ardeiul şi se taie mărunt sau felii subţiri. Ciupercile se spală, se scurg şi se curăţă cu un şerveţel de bucătărie uscat sau cu o periuţă şi se taie în felii foarte subţiri. Se toarnă sosul din borcan peste slată şi se amestecă bine cu mâna sau lingura. Se scot chiftelele din cuptor şi se servesc calde alături de salată.

Sursa foto: https://flic.kr/p/bvU4Fp

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se încălzeşte cuptorul la 180 grade C. 
  2. Se amestecă pesmetul cu condimentele (sare, piper, curry, ceapă, usturoi, pătrunjel) şi cu apa. 
  3. Se adaugă carnea şi se amestecă bine cu mâna. 
  4. Se tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt. 
  5. Se formează chiftele şi se aşează pe tavă.
  6. Se coc pentru 20-30 de minute. 
  7. La jumătatea timpului de coacere, se întorc chiftele pe partea celalaltă.
  8. Până se coc chiftelele se pegătesc sosul şi salata astfel: se adaugă toate ingredientele pentru sos într-un borcan cu capac şi se agită borcanul până când se omogenizează. 
  9. Se spală salata verde şi se lasă să se scurgă de apă. 
  10. Se curăţă roşiile, ridichile şi ardeiul şi se taie mărunt sau felii subţiri. 
  11. Ciupercile se spală, se scurg şi se curăţă cu un şerveţel de bucătărie uscat sau cu o periuţă şi se taie în felii foarte subţiri. 
  12. Se toarnă sosul din borcan peste slată şi se amestecă bine cu mâna sau lingura.
  13.  Se scot chiftelele din cuptor şi se servesc calde alături de salată.

Comentarii