pește la cuptor cu capere 12 luni

Pește la cuptor cu capere (de la 1 an)

de Oana M
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Pește la cuptor cu capere este o combinație de gusturi și culori care, cu siguranță, îl va atrage până și pe cel mai mofturos pitic.

Pește la cuptor cu capere este o combinație de gusturi și culori care, cu siguranță, îl va atrage până și pe cel mai mofturos pitic.

O dată la două săptămâni, obișnuim să gătim pește. Iar de curând, am descoperit o combinație care îi face pe cei mici să tremure de nerăbdare când așez platoul cu pește pe masă.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se trece file-ul de pește prin jetul de apă și se tamponează cu un prosop uscat de hârtie.
  2. Se așază într-o tavă puțin mai înaltă și se adaugă, în ce ordine doriți, caperele, roșiile cherry tăiate în două sau în patru (depinde de mărime), cățeii întregi de usturoi striviți cu lama de cuțit și sarea.
  3. Se toarnă deasupra apa și se stropește cu câteva picături de ulei de măsline.
  4. Tava cu pește se acoperă cu hârtie de copt și se lasă la cuptorul încins aproximativ 20-30 de minute. Pentru că peștele se pătrunde repede.
  5. Înainte cu 10 minute de a expira timpul, scoatem foaia și lăsăm file-ul de pește neacoperit, pentru a putea prinde crusta dorită.
  6. Secret: un strop de vin alb face minuni, însă adăugat de la început, pentru ca alcoolul să se elimine (pentru copii mai mari și adulți).
Secret: un strop de vin alb face minuni, însă adăugat de la început, pentru ca alcoolul să se elimine (pentru copii mai mari și adulți).