pește la cuptor cu sos tahini 1 an

Pește la cuptor cu sos tahini (de la 1 an)

de Andreea
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Pește

Timp de preparare

30

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

2 porții

O combinație inedită între pește și susan (din sosul tahini) – pește la cuptor cu sos tahini.

O combinație inedită între pește și susan (din sosul tahini) – pește la cuptor cu sos tahini. Apreciat de copii și de adulți.

Pește la cuptor cu sos tahini

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 file de pește mai puțin gras (cod)
– 1-2 linguri de sos tahini* (pentru această rețetă, fără pătrunjel)
– felii de lămâie
– pătrunjel proaspăt

Marinată pentru pește (opțional):
– 1 hașmă sau o bucată de praz sau partea albă de la o ceapă verde (tăiate mărunt)
– sare
– piper
– 1 lingură de suc de lămâie
– câteva picături de ulei

Amestecăm bine toate ingredientele. Lăsăm peștele 1-2 ore în această marinată. Bucata de file se va întări de la acidul din lămâie și aromele vor îmbunătăți gustul peștelui. Se poate sări peste această etapă.

Sos tahini:
– 1/2 de cană de pastă tahini
– 1/3 de cană de suc de lămâie
– 1/4 de cană de apă
– 2 căței de usturoi
– 1 linguriță de pătrunjel tăiat mărunt (proaspăt)
– 1 linguriță de frunze de ceapă verde tăiate mărunt (rămase de la marinată)
– un praf de sare

Mod de preparare:
Se încălzește cuptorul. Peștele se coace la un foc moderat pentru aproximativ 10 minute, când carnea se poate desprinde ușor cu o furculiță. Ungem bucata de file cu 1-2 linguri de sos tahini (depinde de mărimea lui) și se mai coace încă 5 minute.

Se servește cu felii de lămâie și pătrunjel tăiat mărunt.

*Sosul tahini se face foarte ușor amestecând toate ingredientele menționate. Dacă nu aveți de unde să cumpărați pastă tahini, puteți face acasă după rețeta noastră. Acest sos se poate folosi și la alte rețete. Acompaniază foarte bine falafelul sau poate fi utilizat in sandviciuri, ca dressing în salate.

Sursă foto:  http://flic.kr/p/56pMiR

Ingrediente

  • Ingrediente marinată pentru pește (opțional): 1 hașmă sau o bucată de praz, praz sau partea albă de la o ceapă verde (tăiate mărunt)
  • sare
  • piper
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • câteva picături de ulei
  • Ingrediente sos tahini: 1/2 de cană de pastă tahini, , 1/3 de cană de suc de lămâie, 1/4 de cană de apă,
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță de pătrunjel, tăiat mărunt (proaspăt)
  • 1 linguriță de frunze de ceapă verde, tăiate mărunt (rămase de la marinată), un praf de sare
  • Ingrediente pește: 1 file de pește, mai puțin gras (cod), 1-2 linguri de sos tahini* (pentru această rețetă, fără pătrunjel)
  • felii de lămâie, ,pătrunjel proaspăt

Paşii necesari preparării

  1. Mod de preparare marinată pentru pește (opțional): Amestecăm bine toate ingredientele. Lăsăm peștele 1-2 ore în această marinată. Bucata de file se va întări de la acidul din lămâie și aromele vor îmbunătăți gustul peștelui. Se poate sări peste această etapă. 
  2. Mod de preparare pește:  Se încălzește cuptorul. Peștele se coace la un foc moderat pentru aproximativ 10 minute, când carnea se poate desprinde ușor cu o furculiță. 
  3. Ungem bucata de file cu 1-2 linguri de sos tahini (depinde de mărimea lui) și se mai coace încă 5 minute.
  4. Se servește cu felii de lămâie și pătrunjel tăiat mărunt.
  5. Mod de preparare sos tahini: Sosul tahini se face foarte ușor amestecând toate ingredientele menționate. Dacă nu aveți de unde să cumpărați pastă tahini, puteți face acasă după rețeta noastră. Acest sos se poate folosi și la alte rețete. Acompaniază foarte bine falafelul sau poate fi utilizat in sandviciuri, ca dressing în salate.

Comentarii