Rădăcinoase la cuptor cu sos

de Andreea
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Rădăcinoase la cuptor cu sos 12 luni
Timp de preparare

30

Timp de gătire

45

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Astăzi vă propunem o rețetă minunată de sezon: rădăcinoase la cuptor cu sos.

Astăzi vă propunem o rețetă minunată de sezon: rădăcinoase la cuptor cu sos. Apreciate de copii și de adulți. Este un preparat gustos și sănătos. Poftă bună!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Cuptorul se preîncălzește la 200 grade celsius. 
  2. Legumele se spală bine. Se taie bețe nu foarte subțiri, nu foarte groase. Cam ½ cm înălțime, 1 cm grosime. Încercați să le tăiați pe toate cam la fel pentru a se coace cam în același ritm.
  3. Într-un castron încăpător se amestecă bine toate ingredientele. 
  4. Pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt se așează legumele într-un singur strat. 
  5. Se coc 35-45 minute. Încercați-le. Sfecla se coace mai greu. Legumele vor fi ușor crocante, dar coapte, ușor caramelizate, dulci.
  6. Pentru sos amestecăm pe rând ingredientele menționate mai sus. 
  7. Brânza Quark este o brânză cremoasă, numai bună pentru sosuri. Dacă nu găsiți, nu e nici o problemă. Folosiți un iaurt gros și foarte cremos. Mie îmi place iaurtul grecesc. Serviți prin a înmuia legumele în sos.

Serviți prin a înmuia legumele în sos.

Sursă foto:JACKELIN SLACK