Rădăcinoase la cuptor cu sos 12 luni

Rădăcinoase la cuptor cu sos (de la 1 an)

de Andreea
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

45

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Astăzi vă propunem o rețetă minunată de sezon: rădăcinoase la cuptor cu sos.

Astăzi vă propunem o rețetă minunată de sezon: rădăcinoase la cuptor cu sos. Apreciate de copii și de adulți. Este un preparat gustos și sănătos. Poftă bună!

Rădăcinoase la cuptor cu sos

Rădăcinoase la cuptor cu sos

 

Ingrediente:
– 1 sfeclă medie spre mare
– 1 păstârnac
– 1 pătrunjel rădăcină
– 2 morcovi
– 1 Lg semințe fenicul
– 1 Lg semințe chimen
– 1 Lg ulei de măsline sau ulei de cocos lichid
– sare, piper după gust

Pentru sos:
– 150 ml iaurt grecesc (gros) sau brânză quark
– 1 lg praf curcuma
– 1 lg muștar
– 1 lg miere
– un mănunchi de arpagic verde sau 1 lg arpagic uscat sau o legătură de ceapă verde (doar frunzele)

lg-linguriță

Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzește la 200 grade celsius. Legumele se spală bine. Se taie bețe nu foarte subțiri, nu foarte groase. Cam ½ cm înălțime, 1 cm grosime. Încercați să le tăiați pe toate cam la fel pentru a se coace cam în același ritm.

Într-un castron încăpător se amestecă bine toate ingredientele. Pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt se așează legumele într-un singur strat. Se coc 35-45 minute. Încercați-le. Sfecla se coace mai greu. Legumele vor fi ușor crocante, dar coapte, ușor caramelizate, dulci.

Pentru sos amestecăm pe rând ingredientele menționate mai sus. Brânza Quark este o brânză cremoasă, numai bună pentru sosuri. Dacă nu găsiți, nu e nici o problemă. Folosiți un iaurt gros și foarte cremos. Mie îmi place iaurtul grecesc.

Serviți prin a înmuia legumele în sos.

Sursă foto:JACKELIN SLACK 

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Cuptorul se preîncălzește la 200 grade celsius. 
  2. Legumele se spală bine. Se taie bețe nu foarte subțiri, nu foarte groase. Cam ½ cm înălțime, 1 cm grosime. Încercați să le tăiați pe toate cam la fel pentru a se coace cam în același ritm.
  3. Într-un castron încăpător se amestecă bine toate ingredientele. 
  4. Pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt se așează legumele într-un singur strat. 
  5. Se coc 35-45 minute. Încercați-le. Sfecla se coace mai greu. Legumele vor fi ușor crocante, dar coapte, ușor caramelizate, dulci.
  6. Pentru sos amestecăm pe rând ingredientele menționate mai sus. 
  7. Brânza Quark este o brânză cremoasă, numai bună pentru sosuri. Dacă nu găsiți, nu e nici o problemă. Folosiți un iaurt gros și foarte cremos. Mie îmi place iaurtul grecesc. Serviți prin a înmuia legumele în sos.

Comentarii