sparanghel în sos de roşii  9 luni

Sparanghel în sos de roşii (de la 9 luni)

Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

360

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

Sparanghel în sos de roşii – reţeta de sparanghel cu ardei şi roşie este perfectă pentru o dietă echilibrată şi bogată în vitamine.

Sparanghel în sos de roşii – reţeta de sparanghel cu ardei şi roşie este perfectă pentru o dietă echilibrată şi bogată în vitamine.

Sparanghel în sos de roşii

3624269199_363e68f922_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 legătură de sparanghel
– 3 căţei de usturoi
– 1 roşie sau 1/4 pahar de pastă de tomate de casă
– 1 ardei capia roşu
– 1 portocală sau 2 mandarine
– 3 linguri de ulei de măsline
– puţină pudră curry
– puţină sare
piper (opțional)
pătrunjel sau susan

Mod de preparare:
Sparanghelul se taie în două pe lungime şi se aşează într-o tavă de ceramică (poate fi folosit crud sau fiert).

Separat se pun în blender ardeiul curăţat de seminţe, usturoiul, portocala curăţată, pudra de curry, sarea, piperul şi uleiul, şi se mixează. În sosul obţinut se adaugă roşia tocată şi se toarnă peste sparanghel.

Se introduce în cuptor la temperatura minimă și se lasă timp de 4-6 ore cu uşa puţin întredeschisă. La final se poate orna cu pătrunjel sau susan.

Sursa foto: https://flic.kr/p/6wgjXZ

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Sparanghelul se taie în două pe lungime şi se aşează într-o tavă de ceramică (poate fi folosit crud sau fiert).
  2. Separat se pun în blender ardeiul curăţat de seminţe, usturoiul, portocala curăţată, pudra de curry, sarea, piperul şi uleiul, şi se mixează. 
  3. În sosul obţinut se adaugă roşia tocată şi se toarnă peste sparanghel.
  4. Se introduce în cuptor la temperatura minimă și se lasă timp de 4-6 ore cu uşa puţin întredeschisă.
  5.  La final se poate orna cu pătrunjel sau susan.

Comentarii