1 an

Tapioca braziliană – o clătită inedită

de Eugenia
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Tapioca

Timp de preparare

240

Timp de gătire

20

Tapioca braziliană – o clătită inedită adusă pentru prima dată în România de doi din cei trei copii alăptați și diversificați cu succes de Diversificare.ro.

Marți, pe 16 martie 2021, doi din cei trei copii alăptați și diversificați cu succes din echipa fondatoare au pregătit celor 3 chefi de la emisiunea Chefi la cuțite rețeta de TAPIOCA BRAZILIANĂ

Înainte de a trece la lista de ingrediente sau pașii de preparare, vă invit să-i vedeți pe cei doi bucătari în acțiune, sub lumina reflectoarelor și sub influența pozitivă, zicem noi, a emoțiilor evenimentului.

Ideal este să mâncați tapioca braziliană, așa cum spune și Horia, imediat, cât timp este caldă și suculentă la interior și crocantă la exterior.

Chef Florin Dumitrescu, Chef Sorin Bontea și Chef Cătălin Scărlătescu au răsplătit munca bucătarilor cu 2 cuțite din cele 3 posibile, lucru ce i-a bucurat enorm pe Horia și Nadia.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-un castron se pune amidonul de tapioca la hidratat cu apă și 1 linguriță de sare. Se amestecă bine pentru a se omogeniza, după care se lasă la hidratat făina timp de 3 ore.
  2. După cele 3 ore, dacă mai există surplus de apă în castron se scurge și la nevoie se mai poate adăuga puțin amidon până când tot excesul de apă este absorbit. Apoi cu o lingură se sparge în bucăți mari compoziția întărită.
  3.     Se pregătesc ingredientele compoziției de tapioca și se pun în castroane separate:- tonul se scoate din cutie și se scurge foarte bine de lichid - roșiile se toacă cubulețe și se pun într-o sită la scurs - cașcavalul se rade- ceapa verde se toacă mărunt- măslinele se taie felii - rucola se spală și se usucă foarte bine      
  4. Deasupra unui castron se rad pe sită bucățile de compoziție (amidonul hidratat) până când devin o făină granulată și umedă.
  5. Se încinge bine tigaia (preferabil pe difuzorul de metal). Apoi se presară făina de tapioca în strat cu ajutorul unei strecurători.
  6. Se lasă până când se desprinde ușor de pe margini și se întoarce pe partea cealaltă.
  7. Se așează ingredientele, începând cu cașcavalul, uleiul, sarea, piperul, tonul, caperele, măslinele, ceapa, roșiile și rucola. Se pliază pe jumătate, se desprinde de pe margini și se presează bine cu spatula.
  8. Se întoarce și pe partea cealaltă și se mai lasă în tigaie 1 minut.