Bomboane cu hrișcă și nucă de cocos 1 an

Bomboane cu hrișcă și nucă de cocos

Masă

Desert

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Timpul petrecut în bucătărie poate fi scurtat cu ajutorul unor preparate nu doar rapide, dar și hrănitoare și gustoase: bomboane cu hrișcă și nucă de cocos.

Vara facem tot posibilul să stăm cât mai mult pe-afară. Timpul pe care îl petrecem în bucătărie poate fi scurtat cu ajutorul unor preparate rapide, hrănitoare și gustoase. Deși, de cele mai multe ori ne luăm gustările în variantă “integrală”, fructe și legume proaspete din piață sau direct din grădina buncilor, uneori simțim nevoia de a meșteri ceva prin bucătărie. Testăm, combinăm, degustăm… Ultima parte este cea mai apreciată :).
Într-un astfel de moment s-a născut rețeta de bomboane cu hrișcă și nucă de cocos…

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Hrișca se hidratează peste noapte, apoi se strecoară, se clătește cu apă proaspătă și se pune într-un robot de bucătărie cu lamă S.
  2. Se mixează timp de 1 minut (aproximativ) până se sparg bobițele de hrișcă și se transformă într-o pastă.
  3. Smochinele, hidratate cel mult 15 minute, se taie în sferturi și se adaugă peste hrișcă, alături de miere, fulgi de cocos, ulei de cocos și vanilie.
  4. Se mai mixează până se mărunțesc bucățile de smochină și se omogenizează totul. Dacă amestecul este prea moale mai adăugați 1-2 linguri de fulgi de cocos.
  5. Compoziția se dă acum la rece pentru 20-30 de minute. Astfel, biluțele de hrișcă și nucă de cocos vor fi mult mai ușor de manevrat.
  6. Acum începe distracția - îi puteți invita și pe cei mici la modelat :). Se formează biluțe sau alte forme după bunul plac (al vostru sau al celor mici), după care se tăvălesc prin fulgii de cocos păstrați pentru decor.
  7. Se savurează pe loc cu prieteni sau musafiri, iar dacă printr-un miracol vă mai rămân bomboanele, le puteți păstra 2-3 zile în frigider într-un vas acoperit.
Sursă foto: Diversificare.ro