Budincă de hrișcă și nucă de cocos 12 luni

Budincă de hrișcă și nucă de cocos

Masă

Desert

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Budincă

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

15

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

2 porții

Budincă de hrișcă și nucă de cocos o rețetă pe care vă asigur că veți dori să o mai pregătiți!

Ușor și rapid de pregătit, această budincă de hrișcă și nucă de cocos este o alegere hrănitoare și gustoasă. Ideală pentru micul dejun sau pentru o gustare de seară. Hrișca nu (mai) este un aliment foarte popular la noi în țară, dar părinții o servesc celor mici pentru proprietățile sale și gustul blând. Vă asigur că nu va fi prea ușor nici părinților să se abțină de la a o consuma frecvent. Deși inițial am avut o experiență mai puțin plăcută cu hrișca prăjită, care are un gust amărui, hrișca a devenit în scurt timp un ingredient nelipsit din casă. Îl folosesc la preparate diverse, de la bomboane, fursecuri, torturi raw, la supe sau pilafuri delicioase.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Prepararea acestei budinci, care poate fi folosită și la micul dejun, dar și ca o gustare de seară, este extrem de simplă și rapidă, ceea ce face din ea o soluție eficientă în zilele aglomerate. Necesită puțină planificare din timp, pentru că hrișca trebuie hidratată timp de 6 ore, pentru a elimina acidul fitic și inhibitorii nutriționali și pentru a asigura o digestie mai ușoară. Mai multe despre motivele pentru care este necesară hidratarea cerealelor și a pseudocerealelor integrale, puteți afla din articolul dedicat.
  2. O dată hidratată, hrișca se fierbe cu 2 căni de apă, la foc mic.
  3. După ce absoarbe toată apa, se adaugă o cană de lapte de cocos continuând fierberea la foc mic, până când absoarbe tot lichidul.
  4. Între timp, se pasează sau se mărunțesc cu un cuțit smochinele, care au fost hidratate și ele pentru 1-2 ore.
  5. Puteți păstra o jumătate de smochină pentru decor.
  6. Hrișca va fi gata în 15-20 de minute. Se ia de pe foc, se adaugă smochinele pasate, nuca de cocos mărunțită și se presară vanilia, după gust.
  7. Dacă simțiți nevoia să fie mai dulce, se poate adăuga suplimentar puțină miere sau orice alt îndulcitor natural.
Se servește alături de un pahar cu lapte de cocos.

Poftă bună să aveți!

Sursă foto: Diversificare.ro