coșulețe cu ciuperci 1 an

Coșulețe cu ciuperci (de la 1 an)

de Bianca
Masă

Cină

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

50

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

O rețetă gustoasă și inedită de coșulețe cu ciuperci cu mult lipici la copii!

O rețetă gustoasă și inedită de coșulețe cu ciuperci cu mult lipici la copii! Este un preparat gustos și sănătos. Poftă bună!

Coșulețe cu ciuperci

cosulete cu ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente aluat:
– 250 g făină
– 100 g unt la temperatura camerei
– 1 lingură oțet
– 50 ml apă

Ingrediente umplutură:
– 200 g ciuperci champignon
– 50 g unt
– 50 g pesmet
– 1 ou crud
– 150 g cașcaval
– 150 ml lapte
– 1-2 linguri făină
– sare

Mod de preparare aluat:
Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Se amestecă făina, oțetul și untul la temperatura camerei cu ajutorul unei linguri de lemn sau al mixerului. Se adaugă apa și se frământă până se obține un aluat compact, nelipicios. La nevoie se mai adaugă apa sau făină până se obține consistența dorită.

Se întinde aluatul cu sucitorul și se taie cerculețe de aluat cu ajutorul unui pahar cu gura în jos. Se așează aluatul astfel tăiat în forme de brioșe sau de mini-tarte și se apasă cu degetele până se lipește de pereții formelor. Apoi se înțeapă cu scobitoarea în câteva locuri pentru a-l ajuta să-și păstreze forma în timpul coptului.

Se pun la copt timp de 15 min. În acest timp ne ocupăm de umplutură.

Mod de preparare umplutură:
Se spală ciupercile și se taie mărunt. Se topesc 40g de unt într-o tigaie de teflon și se adaugă ciupercile împreună cu puțină apă, pesmetul și cu puțină sare timp de 10-15 min la foc mic. Când compoziția s-a răcit ușor, se adaugă oul bătut cu furculița.

Se topesc 10g de unt, se ia vasul de pe foc și se adaugă laptele rece amestecat cu făină și se pune din nou la foc mic, amestecând în continuu, până când se îngroașă.

Se scot formele cu aluat din cuptor și se adaugă ciupercile călite în interiorul fiecărei forme. Apoi se toarnă sosul din lapte cu făină pe deasupra și se presară cașcaval ras.

Se dau din nou la cuptor coșulețele, în jur de 20 de min, până se rumenesc puțin la suprafață.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Mod de preparare aluat: Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 
  2. Se amestecă făina, oțetul și untul la temperatura camerei cu ajutorul unei linguri de lemn sau al mixerului. 
  3. Se adaugă apa și se frământă până se obține un aluat compact, nelipicios. La nevoie se mai adaugă apa sau făină până se obține consistența dorită.
  4. Se întinde aluatul cu sucitorul și se taie cerculețe de aluat cu ajutorul unui pahar cu gura în jos. 
  5. Se așează aluatul astfel tăiat în forme de brioșe sau de mini-tarte și se apasă cu degetele până se lipește de pereții formelor. 
  6. Apoi se înțeapă cu scobitoarea în câteva locuri pentru a-l ajuta să-și păstreze forma în timpul coptului.
  7. Se pun la copt timp de 15 min. În acest timp ne ocupăm de umplutură.
  8. Mod de preparare umplutură:Se spală ciupercile și se taie mărunt. 
  9. Se topesc 40 g de unt într-o tigaie de teflon și se adaugă ciupercile împreună cu puțină apă, pesmetul și cu puțină sare timp de 10-15 min la foc mic.
  10.  Când compoziția s-a răcit ușor, se adaugă oul bătut cu furculița.
  11. Se topesc 10 g de unt, se ia vasul de pe foc și se adaugă laptele rece amestecat cu făină și se pune din nou la foc mic, amestecând în continuu, până când se îngroașă.
  12. Se scot formele cu aluat din cuptor și se adaugă ciupercile călite în interiorul fiecărei forme. 
  13. Apoi se toarnă sosul din lapte cu făină pe deasupra și se presară cașcaval ras.
  14. Se dau din nou la cuptor coșulețele, în jur de 20 de min, până se rumenesc puțin la suprafață.

Comentarii