Tartă cu nectarine şi afine 1 an

Tartă cu nectarine şi afine, de post (de la 3 ani)

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

25

Timp de gătire

35

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Chiar dacă eşti alergic la proteina laptelui de vacă, nu înseamnă că nu poţi savura o tartă delicioasă. În plus, nici nu veţi şti că această tartă cu nectarine şi afine este de post.

Minunată este vara şi bogată în varietăţi de fructe care mai de care mai colorate şi parfumate. Nectarinele sunt suratele piersicilor, dar fără puf, bogate în vitamine şi minerale. Afinele sunt un puternic antioxidant, iar combinaţia acestora va fi o explozie de arome într-o delicioasă tartă cu nectarine şi afine.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Începem prin a pregăti umplutura. Nectarinele se opăresc pentru un minut punându-le într-o oală cu apă clocotită. 
  2. Se scot apoi într-un castron cu apă rece, li se îndepărtează pieliţele şi se taie felii. 
  3. Peste nectarine se adaugă afinele, mierea, amidonul, scorţişoara şi nuca de cocos rasă şi se dau deoparte. Amidonul va lega toate ingredientele formând un sos excepţional.
  4. Între timp pregătim aluatul. Într-un castron se amestecă făina cernută împreună cu sarea şi praful de copt. 
  5. Se adaugă ingredientele lichide şi crema de cocos. Se omogenizează totul până obţinem un aluat elastic pe care îl împărţim în două.
  6. Prima foaie se pune într-o tavă rotundă, după care se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă.
  7. Peste foaie punem umplutura şi apoi întindem şi cea de-a doua foaie. 
  8. A doua foaie se poate pune întreagă peste umplutură, crestată din loc în loc, sau se poate tăia în fâşii, ca în imagine, pentru a obţine un grilaj.
  9. Se introduce la cuptor, la treapta medie (în jur de 180 de grade Celsius) pentru 30-35 minute sau până se rumeneşte pe margini. Sugestie - Înainte de servire se lasă prăjitura la răcit pentru a da timp sosului format să se închege şi să se poată porţiona. Se serveşte cu o cupă de îngheţată de mango (opțional).  
Începem prin a pregăti umplutura. Nectarinele se opăresc pentru un minut, punându-le într-o oală cu apă clocotită. După un minut se scot într-un castron cu apă rece, li se îndepărtează pieliţele şi  se taie felii. Peste nectarine se adaugă afinele, mierea, amidonul, scorţişoara şi nuca de cocos şi se dau deoparte. Amidonul va lega toate ingredientele formând un sos excepţional.

Între timp pregătim aluatul. Într-un castron se amestecă făina cernută împreună cu sarea şi praful de copt. Se adaugaţă ingredientele lichide şi crema de cocos. Se omogenizează totul şi obţinem un aluat elastic pe care îl împărţim în două.

Prima foaie se pune într-o tavă rotundă, după care se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă. Peste foaie punem umplutura şi apoi întindem şi cea de-a doua foaie. A doua foaie se poate pune întreagă peste umplutură, crestată din loc în loc, sau se poate tăia în fâşii, ca în imagine, pentru a obţine un grilaj.

Se introduce la cuptor, la treapta medie (în jur de 180 de grade Celsius) pentru 30-35 minute sau până se rumeneşte pe margini.

Tartă cu nectarine şi afine - felie

Sugestie – Înainte de servire se lasă prăjitura la răcit pentru a da timp sosului format să se închege şi să se poată porţiona. Se serveşte cu o cupă de îngheţată de mango.

Să aveţi poftă!

Foto: diversificare.ro

Comentarii