Înghețată de mango cu sos de chia (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Cu nerăbdare am așteptat să adoarmă copiii ca să pot scrie rețeta pentru delicioasa înghețată de mango cu sos de chia, pe care știu că o așteptați. Vestea bună este că o puteți face cât ai bate din palme, asta dacă aveți rezerve de banane puse la congelator. Dacă nu, vă sfătuiesc să fiți mereu pregătiți cu punga de banane coapte, feliate și congelate, pentru că, să fim sinceri, tuturor ni se întâmplă să ne rămână banane prea coapte pentru a mai fi savurate ca atare, iar o opțiune mereu apreciată este înghetața.

 Înghețată de mango cu sos de chia

Înghețată de mango cu sos de chia

Ingrediente:

(pentru 3 porții)

 • 3 banane congelate
 • 1 mango bine copt
 • 1 linguriță de semințe de chia
 • 1 tabletă de ciocolată neagră (doar pentru copiii mai mari de 3 ani)
 • 1 linguriță de goji
 • 3 cornete de înghețată (opțional)

Mod de preparare

Înghețata pe bază de banane este cel mai simplu preparat pe care l-ați încercat vreodată. Este nevoie doar de 2 minute și de un robot de bucătărie cu lama în formă de S. Bananele se vor congela cu cel puțin 12 ore înainte, spălate, curățate și tăiate în felii de 1 cm. Apoi se așează pe o tavă, într-un singur strat și se acoperă cu folie de plastic sau se pun într-o pungă. Aveți grijă să le așezați într-un singur strat în congelator. Astfel, nu se vor lipi unele de celelalte și se vor putea mixa cu ușurință.

 1. Mango se spală, se curăță și se pasează într-un robot de bucătărie. Se poate pune și direct peste banane la pasul următor, tăiat cubulețe, însă facem asta pentru a păstra puțin pentru sosul cu chia.
 2. Se mută provizoriu într-un alt vas și, în același robot cu lamă S, se pun bananele congelate și se mixează până obțineți o pastă omogenă.
 3. Se toarnă treptat din piureul de mango, pentru a putea controla consistența finală, după gust și preferințe, desigur.
 4. Înainte de a scoate bananele, pregătiți sosul amestecând 2 linguri de piure de mango cu 1 linguriță de semințe de chia și lăsați-l să stea 10-15 minute.
 5. Ciocolata se dă pe răzătoare și se folosește împreună cu sosul și câteva goji pentru a decora cornetele sau cupele de înghețată.

Poftă bună să aveți!

Foto: www.diversificare.ro

 

Author: Catalina

Sunt mama unui băieţel care îmi este atât critic culinar, cât şi ajutor în bucătărie. Susţin ideea responsabilităţii personale, iar, pentru mine, aceasta porneşte chiar de la respectul şi atenţia pentru propria sănătate și alimentație. Îmi place să mănânc, ador dulciurile şi mă bucur să descopăr mereu reţete pe cât de gustoase, pe atât sănătoase.

Share This Post On