Se știe că mango este “regele fructelor exotice” sau chiar “fructul fericirii”, pentru că este o excelentă sursă de energie și sănătate. 100 de grame de mango conține: 0,6 g proteine, 0,4 g grăsimi, 0,4 g minerale, 0,7 g fibre, 16,9 g carbohidrați, 74 kcal energie, 16 mg vitamina C, 1,990 mcg beta-caroten, 205 mg potasiu, 26 mg sodiu, 14 mg calciu, 1,3 mg fier, 16 mg fosfor.
Mango are o formă alungită și un sâmbure în interior. Odată ce ne obișnuim să lucrăm în jurul acestui sâmbure, nimic nu va părea mai simplu. Se recomandă folosirea unui cuțit curat și a unei suprafațe de lucru, de asemenea, curate. Înainte de a începe procesul de tăiere, mango trebuie spălat foarte bine și, în timp ce faceți asta, nu este indicat să lucrați, în special, cu carne sau fructe de mare din cauza faptului că în coajă se află toxine.
Primul pas este să tăiați un capacel din partea mai groasă a fructului și să așezați apoi mango în poziție verticală. Apoi, se taie pe lungime o bucată fără să ajungem la sâmbure. Aceea va fi o jumatate de mango pe care o veți tăia atât pe lungime, cât și pe lățime, în interior (ca pe o felie de pepene). Cuburile rezultate se vor desprinde cu ușurință dacă veți întoarce coaja spre exterior și veți tăia de la bază pulpa fructului de mango.
Dacă nu folosiți cuburile de mango, puteți scobi ușor cu o lingură miezul pentru a-l folosi după preferință.
Sfat: Dacă nu utilizați un mango întreg odată, este de preferat să eliminați coaja și de la jumătatea rămasă pentru mai tarziu. Coaja de mango conține substanțe toxice care pot determina reacții alergice și chiar intoxicații, în unele cazuri.
Sursa: http://www.mango.org/how-cut-mango
Sursa foto: https://flic.kr/p/7m5VBk