Mix de legume 1 an

Mix de legume (de la 1 an)

de Sorin
Masă

Cină

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Acest mix de legume gratinate este un fel principal perfect pentru masa de seară sau pentru prânz. Este un preparat iubit de copii și de adulți deopotrivă.

Acest mix de legume gratinate este un fel principal ideal pentru masa de seară sau pentru prânz. Este un preparat iubit de copii și de adulți deopotrivă.

Mix de legume

mix de legume

Ingrediente

Paşii necesari preparării

 1. Vom începe prin a curăța cartofii. 
 2. Îi spălăm bine și îi tăiem în felii, dar nu foarte subțiri, iar apoi îi punem la fiert pentru aproximativ 5-10 minute, nu mai mult, pentru a evita sfărâmarea lor.
 3. Conopida se rupe în bucăți cât mai mici și se spală foarte bine. 
 4. După spălarea dovleceilor, îi vom curăța de semințe, îi vom felia, iar feliile se taie în jumătate.
 5. Ceapa se spală foarte bine și se taie rondele. 
 6. Sfecla se curăță, se taie în cubulețe. 
 7. Morcovii se curăță și se taie în felii subțiri, însă, nu foarte lungi, aproximativ 5 cm.
 8. După ce am fiert puțin cartofii, îi vom scurge de apă și îi vom așeza în tavă, după care vom începe așezarea în felul următor: sfecla, morcovul, conopida și dovlecelul.
 9. Amestecăm foarte bine sosul de roșii cu sarea, piperul și apa, pe care le vom adăuga peste legume. Se introduc în cuptorul preîncălzit.
 10. Când scade cantitatea de lichid se adaugă ceapa, oul bătut și cașcavalul ras. 
 11. Se introduce din nou la cuptor pentru aproximativ 5-10 minute.
 12. Se poate servi alături de un sos pesto sau de guacamole.   Poftă bună!
Vom începe prin a curăța cartofii. Îi spălăm bine și îi tăiem în felii, dar nu foarte subțiri, iar apoi îi punem la fiert pentru aproximativ 5-10 minute, nu mai mult pentru a evitata sfărmarea lor. Conopida se rupe în bucăți cât mai mici și se spală foarte bine. După spălarea dovleceilor, îi vom curăța de semințe, îi vom felia, iar feliile se taie în jumătate. Ceapa se spală foarte bine și se taie rondele. Sfecla se curăță, se taie în cubulețe. Morcovii se curăță și îi vom tăia în felii subțiri, însă nu foarte lungi, aproximativ 5 cm. După ce am fiert puțin cartofii îi vom scurge de apă și îi vom așeza în tavă, după care vom începe așezarea în felul următor: sfecla, morcovul, conopida și dovlecelul.

Amestecăm foarte bine sosul de roșii cu sarea, piperul și apa, pe care le vom adăuga peste legume. Se introduc în cuptorul preîncălzit.

Când scade cantitatea de lichid se adaugă ceapa, oul bătut și cașcavalul ras. Se introduce din nou la cuptor pentru aproximativ 5-10 minute.

Se poate servi alături de un sos pesto sau de guacamole.

Poftă bună!

Foto: diversificare.ro

Comentarii