Ardei umpluți cu roșii 1 an

Ardei umpluți cu roșii (după 1 an)

de Sorin
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

25

Timp de gătire

45

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Ce ziceți să folosim ingrediente simple pe care le găsim peste tot în acest anotimp pentru a obține un savuros preparat vegetarian: ardei umpluți cu roșii?

Ce ziceți să folosim ingrediente simple pe care le gasim vara peste tot, pentru a obține un savuros preparat vegetarian: ardei umpluți cu roșii?

Ardei umpluți cu roșii

Ardei umpluți cu roșii

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se aduce cuptorul la 200 de grade Celsius. 
  2. Ardeii se taie în jumătate și se curăță de semințe. 
  3. Se unge un vas cu unt sau ulei, în care se așază jumătățile de ardei pentru a fi asezonate ușor cu sare și piper.
  4. Înțepați roșiile cherry cu o scobitoare și puneți-le în apă clocotită pentru câteva secunde, deoarece vrem ca pielița să se desprindă ușor și rapid. Dacă vreți, puteți să le treceți sub un jet de apă rece înaintea decojirii.
  5. După ce am curățat roșiile le așezăm întregi în interiorul jumătăților de ardei. 
  6. Se presară verdețurile și usturoiul tocat, după care se asezonează. 
  7. În final stropiți cu ulei de măsline. 
  8. Acoperiți vasul cu folie de staniol și puneți-l în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15 minute, apoi scoateți folia și mai coaceți pentru 30 de minute.
  9. Câteva picături de oțet aromat deasupra fiecărei jumătăți poate fi un adevărat răsfăț.   Poftă bună!
Se aduce cuptorul la 200 de grade. Ardeii se taie în jumătate și se curăță de semințe. Se unge un vas cu unt sau ulei, în care se așază jumătățile de ardei pentru a fi asezonate ușor cu sare și piper.

Înțepați roșiile cherry cu o scobitoare și puneți-le în apă clocotită pentru câteva secunde, deoarece vrem ca pielița să se desprindă ușor și rapid. Dacă vreți puteți să le treceți sub un jet de apă rece înaintea decojirii.

După ce am curățat roșiile le așezăm întregi în interiorul jumătăților de ardei. Se presară verdețurile și usturoiul tocat, după care se asezonează. În final stropiți cu ulei de măsline. Acoperiți vasul cu folie de staniol și puneți-l în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15 minute, apoi scoateți folia și mai coaceți pentru 30 de minute. Câteva picături de oțet aromat deasupra fiecărei jumătăți poate fi un adevărat răsfăț.

Poftă bună!

Foto: diversificare.ro