ardei umpluti cu mei și legume 1 an

Ardei umpluti cu mei și legume (de la 1 an)

Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

45

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Ardeii umpluți se fac în general cu orez. Propunem varianta cu mei și ciuperci, o rețetă de ardei umpluți de post – ardei umpluti cu mei și legume.

Ardeii umpluți se fac în general cu orez. Propunem varianta cu mei și ciuperci, o rețetă de ardei umpluți de post – ardei umpluti cu mei și legume.

Ardei umpluti cu mei și legume

ardei umpluti de post

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 100 grame de mei
– o ceapă
– 300 grame de ciuperci
– un morcov
– un cartof
– o legatura de pătrunjel
– o legatură de lobodă
– o lingură de pesmet
– patru linguri de pastă de tomate
– o lingură de ulei de palmier
– aproximativ 12 ardei
– frunze de viță de vie sau varză
sare
piper

Mod de preparare:
Pentru a obține ardei umpluți cu mei și legume, se pune meiul la înmuiat în apă și puțin oțet sau zeamă de lămâie, de cu seară.
A doua zi se vor spăla toate legumele. Se curăță morcovul și cartoful și se dau pe răzătoare. Se curăță și se toacă și ceapa.
Se pune o tigaie pe foc. În tigaie se toarnă uleiul și puțină apă. Se adaugă morcovul și ceapa. Se țin aproximativ 5 minute pe foc.

Se toacă pătrunjelul și loboda foarte bine. Cartoful se dă pe răzătoare. Ciupercile se toacă. Acestea toate se pun în tigaie, după cele 5 minute. Imediat se adaugă și pasta de tomate, sarea și piperul și se amestecă bine. Apoi se lasă la rece.
Când compoziția s-a răcit se adaugă meiul scurs, pesmet, sare și piper. Se amestecă totul fie cu o lingură fie cu mâna. Compoziția e gata.

Separat se pregătesc ardeii. Aceștia se spală și li se taie partea superioară, cea cu codița, care va servi pe post de căpăcel. Apoi se curăță ardeii de semințe. Între timp, se pune o oală cu apă la fiert. Când apa începe să clocotească se introduc ardeii pe rând în oală. Se țin în apa clocotită cam 2 minute, după care se scot și se lasă la răcit.
Până se răcesc ardeii, se așează frunze de viță sau foi de varză în oala în care vor fierbe aceștia.

Fiecare ardei se umple pe 3 sferturi cu compoziție, folosind o lingură și se acoperă cu partea superioară, tăiată inițial. După ce sunt umpluți, ardeii se așează unul lângă altul în oală. Se pot folosi și roșii tăiate felii pe post de căpăcel.
Se toarnă apă în oală peste ardei. Apa nu trebuie să acopere ardeii. Se poate adăuga acum și pastă de tomate în oală, la fiert, pentru un gust mai bogat.

Se pune vasul pe foc până dă în clocot. Când clocotește, se pune vasul la cuptor. Se coace timp de 30 de minute la temperatură medie. Se servesc simpli sau acoperiți cu smântână.

Sursa foto: https://flic.kr/p/9w5k5r

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pentru a obține ardei umpluți cu mei și legume, se pune meiul la înmuiat în apă și puțin oțet sau zeamă de lămâie, de cu seară.
  2. A doua zi se vor spăla toate legumele. 
  3. Se curăță morcovul și cartoful și se dau pe răzătoare. 
  4. Se curăță și se toacă și ceapa.
  5. Se pune o tigaie pe foc. În tigaie se toarnă uleiul și puțină apă. 
  6. Se adaugă morcovul și ceapa. Se țin aproximativ 5 minute pe foc.
  7. Se toacă pătrunjelul și loboda foarte bine.
  8.  Cartoful se dă pe răzătoare. 
  9. Ciupercile se toacă. 
  10. Acestea toate se pun în tigaie, după cele 5 minute.
  11.  Imediat se adaugă și pasta de tomate, sarea și piperul și se amestecă bine. 
  12. Apoi se lasă la rece.
  13. Când compoziția s-a răcit se adaugă meiul scurs, pesmet, sare și piper.
  14.  Se amestecă totul fie cu o lingură fie cu mâna. Compoziția e gata.
  15. Separat se pregătesc ardeii. Aceștia se spală și li se taie partea superioară, cea cu codița, care va servi pe post de căpăcel. 
  16. Apoi se curăță ardeii de semințe. 
  17. Între timp, se pune o oală cu apă la fiert. Când apa începe să clocotească se introduc ardeii pe rând în oală. 
  18. Se țin în apa clocotită cam 2 minute, după care se scot și se lasă la răcit.
  19. Până se răcesc ardeii, se așează frunze de viță sau foi de varză în oala în care vor fierbe aceștia.
  20. Fiecare ardei se umple pe 3 sferturi cu compoziție, folosind o lingură și se acoperă cu partea superioară, tăiată inițial.
  21.  După ce sunt umpluți, ardeii se așează unul lângă altul în oală. 
  22. Se pot folosi și roșii tăiate felii pe post de căpăcel.
  23. Se toarnă apă în oală peste ardei. Apa nu trebuie să acopere ardeii. 
  24. Se poate adăuga acum și pastă de tomate în oală, la fiert, pentru un gust mai bogat.
  25. Se pune vasul pe foc până dă în clocot. Când clocotește, se pune vasul la cuptor. 
  26. Se coace timp de 30 de minute la temperatură medie. 
  27. Se servesc simpli sau acoperiți cu smântână.

Comentarii