ciorbă de dovleac cu lapte bătut  8 luni

Ciorbă de dovleac cu lapte bătut (de la 8 luni)

Masă

Gustare

Fel de mâncare

Ciorbă

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

2 porții

Corbă de dovleac cu lapte bătut – dovleacul se poate folosi şi pentru altceva decât deserturi. Iată o reţetă de ciorbă acrişoară, care se poate transforma uşor şi în supă cremă.

Ciorbă de dovleac cu lapte bătut – iată o reţetă de ciorbă acrişoară, care se poate transforma uşor şi în supă cremă. Are un gust foarte bun.

Ciorbă de dovleac cu lapte bătut

Dovleac

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 500g dovleac
– 1 morcov mic
– 1 ceapă mică
– 1 cană de iaurt sau lapte bătut
– ulei de măsline
– sare
– mărar

Mod de preparare:
Dovleacul se curăţa de coajă şi seminţe, apoi se taie cuburi. Ceapa şi morcovul se toacă mărunt şi se înnăbușesc în apă timp de 5 minute. Se adăugă dovleacul, un strop de sare (doar pentru copiii mai mari de 1 an), apă cât să acopere ingredientele şi se fierbe la foc mic într-un vas acoperit timp de 20-25 minute. La final se ia de pe foc, se adăugă iaurtul şi mărarul tocat fin. Când se răceşte se stropeşte cu ulei de măsline. Opțional: se poate pasa pentru a obține o supă cremă.
Dovleac cu lapte bătut, o rețetă pentru două preparate!

Sursa foto: https://flic.kr/p/acrEit

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Dovleacul se curăţa de coajă şi seminţe, apoi se taie cuburi.
  2. Ceapa şi morcovul se toacă mărunt şi se înnăbușesc în apă timp de 5 minute. 
  3. Se adăugă dovleacul, un strop de sare (doar pentru copiii mai mari de 1 an), apă cât să acopere ingredientele şi se fierbe la foc mic într-un vas acoperit timp de 20-25 minute. 
  4. La final se ia de pe foc, se adăugă iaurtul şi mărarul tocat fin. 
  5. Când se răceşte se stropeşte cu ulei de măsline. 
  6. Opțional: se poate pasa pentru a obține o supă cremă.

Comentarii