Ciorbă de dovleac cu lapte bătut – iată o reţetă de ciorbă acrişoară, care se poate transforma uşor şi în supă cremă. Are un gust foarte bun.
Paşii necesari preparării
- Dovleacul se curăţa de coajă şi seminţe, apoi se taie cuburi.
- Ceapa şi morcovul se toacă mărunt şi se înnăbușesc în apă timp de 5 minute.
- Se adăugă dovleacul, un strop de sare (doar pentru copiii mai mari de 1 an), apă cât să acopere ingredientele şi se fierbe la foc mic într-un vas acoperit timp de 20-25 minute.
- La final se ia de pe foc, se adăugă iaurtul şi mărarul tocat fin.
- Când se răceşte se stropeşte cu ulei de măsline.
- Opțional: se poate pasa pentru a obține o supă cremă.
Dovleac cu lapte bătut, o rețetă pentru două preparate!
Sursă foto: https://flic.kr/p/acrEit