Rețeta de dovlecel cu lapte bătut mă duce cu gândul la vacanțele de vară petrecute la bunici. Răcoritoare și ușoară, este perfectă pentru zilele toride.
Ciorba de dovlecel cu lapte bătut pare neschimbată, după atâția ani. Rețeta aceasta mă duce cu gândul la vacanțele de vară petrecute la bunici… Când toate mesele erau alcătuite din ingrediente proaspăt culese din grădină, cu miros de iarbă și un gust pe care cu greu îl mai regăsesc acum. Fină, acrișoară, răcoritoare, este perfectă pentru zilele toride, pline de melancolie și de dor de anii în care număram zilele până când vom crește “mari”.
Bebelușii ar trebui să fie implicați în mod activ în procesul diversificării. Adică să aibă acces la castronul cu mâncare, fie pasată, fie cu bucăți moi, adecvate vârstei.
Acest preparat poate fi oferit celor mici, ca atare sau sub formă de supă cremă.
Indiferent de variata aleasă, nu uitați să vă faceți temele cu privire la tehnicile de prim ajutor în caz de înec cu alimente. Această situație pe care nu și-o dorește niciun părinte, poate apărea, din păcate, oricând. Așadar, este bine să fim pregătiți!
Sursă foto: Diversifcare.ro