dovlecel cu lapte bătut 7 luni

Dovlecel cu lapte bătut

Masă

Prânz

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

15

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Rețeta de dovlecel cu lapte bătut mă duce cu gândul la vacanțele de vară petrecute la bunici. Răcoritoare și ușoară, este perfectă pentru zilele toride.

Ciorba de dovlecel cu lapte bătut pare neschimbată, după atâția ani. Rețeta aceasta mă duce cu gândul la vacanțele de vară petrecute la bunici… Când toate mesele erau alcătuite din ingrediente proaspăt culese din grădină, cu miros de iarbă și un gust pe care cu greu îl mai regăsesc acum. Fină, acrișoară, răcoritoare, este perfectă pentru zilele toride, pline de melancolie și de dor de anii în care număram zilele până când vom crește “mari”.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Dovlecelul se spală și se curăță de coajă dacă aceasta este îmbătrânită sau prezintă lovituri ori alte defecte. Dacă este un dovlecel crud și sănătos (ideal) se poate păstra coaja, cu condiția să fie bine spălat și să provină dintr-o sursă sigură (organic, fără stropiri).
  2. Se taie dovlecelul pe jumătate și se curăță cu o lingură miezul cu semințe, apoi se taie în cubulețe de aproximativ 2 cm lățime.
  3. Se spală și se curăță ceapa, apoi se toacă mărunt, la fel și morcovul, care poate fi dat pe răzătoarea mică.
  4. Se pun ceapa și morcovul într-un vas cu 3-4 linguri de apă și se lasă la foc mic câteva minute, apoi se adaugă dovleceii și o cană cu apă și se fierbe totul pentru 15-20 de minute până când devin dovleceii moi. Timpul poate să difere, în funcție de cât de tânăr este dovlecelul.
  5. Când legumele sunt fierte, se oprește focul și se toarnă ușor laptele bătut amestecând energic.
  6. Se sărează după gust (doar pentru copiii mai mari de 1 an), se presară condimentele preferate (noi am ales menta uscată pentru senzația răcoroasă) și se stropește cu ulei (de preferat când se mai răcește).
  7. Se poate servi caldă sau rece, este delicioasă în ambele variante.

Recomandări:

Bebelușii ar trebui să fie implicați în mod activ în procesul diversificării. Adică să aibă acces la castronul cu mâncare, fie pasată, fie cu bucăți moi, adecvate vârstei.
Acest preparat poate fi oferit celor mici, ca atare sau sub formă de supă cremă.
Indiferent de variata aleasă, nu uitați să vă faceți temele cu privire la tehnicile de prim ajutor în caz de înec cu alimente. Această situație pe care nu și-o dorește niciun părinte, poate apărea, din păcate, oricând. Așadar, este bine să fim pregătiți!

Sursă foto: Diversifcare.ro