negresă cu bezea 3 ani

Negresă cu bezea (de la 3 ani)

de Oana M
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Ouă

Timp de preparare

30

Timp de gătire

50

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Copiii și ciocolata sunt, fără să vrem, cei mai buni prieteni. Încearcă această rețetă de negresă pentru a le satisface pofta de dulce, mai sănătos!

Copiii și ciocolata sunt, fără să vrem, cei mai buni prieteni. Încearcă această rețetă de negresă cu bezea pentru a le satisface pofta de dulce, mai sănătos!!

Negresă cu bezea

negresa cu bezea

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente pentru blat:
– 5 gălbenușuri
– 250 g unt
– 250 g zahăr
– 200 ml lapte
– 3-4 linguri cacao
– 10 g bicarbonat de sodiu

Ingrediente pentru glazură:
– 100 g unt
– 150 g zahăr
– 2 linguri apă
– 4 linguri cacao

Ingrediente pentru bezea:

– 5 albușuri
– 200 g zahăr

Mod de preparare:
Pentru blat, untul se freacă cu zahărul și gălbenușurile, apoi se adaugă laptele, făina, bicarbonatul și cele 3-4 linguri de cacao. Compoziția rezultată se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptor aproximativ 25 de minute.

Între timp, se pregătesc glazura și bezeaua care vor sta în straturi pe negresă. Pentru bezea, albușurile se bat spumă cu zahărul până când nu se mai desprinde de pe tel. Se toarnă peste blatul de negresă și se va mai lăsa la cuptor, la foc mic, încă 20-25 de minute.

Când timpul a expirat, iar bezeaua a căpătat o culoare aurie, se scoate prăjitura din cuptor și, după ce s-a răcit, se toarna peste negresă glazura. Pentru a o obține, nu trebuie decât să amestecăm ingredientele la foc mic.

Sursă foto: pickupthefork.com

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pentru blat, untul se freacă cu zahărul și gălbenușurile, apoi se adaugă laptele, făina, bicarbonatul și cele 3-4 linguri de cacao. 
  2. Compoziția rezultată se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptor aproximativ 25 de minute.
  3. Între timp, se pregătesc glazura și bezeaua care vor sta în straturi pe negresă. 
  4. Pentru bezea, albușurile se bat spumă cu zahărul până când nu se mai desprinde de pe tel. 
  5. Se toarnă peste blatul de negresă și se va mai lăsa la cuptor, la foc mic, încă 20-25 de minute.
  6. Când timpul a expirat, iar bezeaua a căpătat o culoare aurie, se scoate prăjitura din cuptor și, după ce s-a răcit, se toarna peste negresă glazura. 
  7. Pentru a o obține, nu trebuie decât să amestecăm ingredientele la foc mic.

Comentarii