Negresă cu bezea

de Oana M
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Ouă

negresă cu bezea 3 ani
Timp de preparare

30

Timp de gătire

50

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Această negresă cu bezea am mancat-o prima oară în copilărie, apoi am savurat-o în vizită la niște prieteni. Acum, a venit momentul să ve-o fac cunoscută!

Copiii și ciocolata sunt, fără să vrem, cei mai buni prieteni. Încearcă această rețetă de negresă cu bezea pentru a le satisface pofta de dulce, mai sănătos!!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pentru blat, untul se freacă cu zahărul și gălbenușurile, apoi se adaugă laptele, făina, bicarbonatul și cele 3-4 linguri de cacao. 
  2. Compoziția rezultată se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptor aproximativ 25 de minute.
  3. Între timp, se pregătesc glazura și bezeaua care vor sta în straturi pe negresă. 
  4. Pentru bezea, albușurile se bat spumă cu zahărul până când nu se mai desprinde de pe tel. 
  5. Se toarnă peste blatul de negresă și se va mai lăsa la cuptor, la foc mic, încă 20-25 de minute.
  6. Când timpul a expirat, iar bezeaua a căpătat o culoare aurie, se scoate prăjitura din cuptor și, după ce s-a răcit, se toarna peste negresă glazura. 
  7. Pentru a o obține, nu trebuie decât să amestecăm ingredientele la foc mic.

Sursă foto: pickupthefork.com