chifteluțe de napi 1 an

Chifteluțe de napi (de la 1 an)

de Sorin
Masă

Cină

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

35

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Pentru a vă surprinde copiii și apropiații, pregătiți-le rapid la cină chifteluțe de napi și sos de guacamole. Poftă bună alături de cei dragi.

Pentru a vă surprinde copiii și apropiații, pregătiți-le rapid la cină chifteluțe de napi și sos de guacamole. Poftă bună alături de cei dragi.

Chifteluțe de napi

napi

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 700g napi
– 1 ceapă medie
– 5g piper
1 leg. coriandru/patrunjel verde
1 leg. mărar verde
– 80g făina
– 1 ou

Mod de preparare:
Se fierb napii 15-20 de minute până se înmoaie. În timp ce fierb napii, se frământă oul și făina până devin o comoziție omogenă. Ceapa se toacă mărunt împreuna cu celelalte condimente și se încorporează în aluatul obținut.

După ce napii s-au fiert se lasă 5 minute la răcit. Apoi aceștia se pasează foarte puțin cu furculița astfel încât să nu rămână bucăți întregi, după care îi adăugăm în aluat. Compoziția astfel obținuta se așează în tavă cu ajutorul unei linguri dându-le forma chifteluțelor. Tava se introduce în cuptorul încins în prealabil la 180 grade și se lasă 10-15 minute, până ce chifteluțele se rumenesc.

Eu am mai adăugat atât ceapă cât și usturoi verde în compoziție și împreuna cu sosul de guacamole, combinația a fost excelentă.

Sursa foto: https://flic.kr/p/mqGxy

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se fierb napii 15-20 de minute până se înmoaie.
  2. În timp ce fierb napii, se frământă oul și făina până devin o compoziție omogenă. 
  3. Ceapa se toacă mărunt împreuna cu celelalte condimente și se încorporează în aluatul obținut.
  4. După ce napii s-au fiert se lasă 5 minute la răcit.
  5. Apoi aceștia se pasează foarte puțin cu furculița astfel încât să nu rămână bucăți întregi, după care îi adăugăm în aluat. 
  6. Compoziția astfel obținută se așează în tavă cu ajutorul unei linguri dându-le forma chifteluțelor. 
  7. Tava se introduce în cuptorul încins în prealabil la 180 grade și se lasă 10-15 minute, până ce chifteluțele se rumenesc.
  8. Eu am mai adăugat atât ceapă cât și usturoi verde în compoziție și împreuna cu sosul de guacamole, combinația a fost excelentă.