chifteluțe cu somon 10 luni

Chifteluțe cu somon (de la 10 luni)

de Adina
Masă

Prânz

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Pește

Timp de preparare

30

Timp de gătire

45

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Nu știți cum sa-l convingeți pe cel mic să mănânce pește? Iată o variantă delicioasă – chifteluțe cu somon.

Nu știți cum sa-l convingeți pe cel mic să mănânce pește? Iată o variantă delicioasă – chifteluțe cu somon.

Chifteluțe cu somon

Chiftelute Cu Somon

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 300g somon proaspăt
– 1 ceapă
– 2 morcovi
– 2 cartofi medii
– 2 gălbenușuri de ou
pătrunjel verde
– mărar verde
– 2-3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:
Cartofii se spală bine și se pun la fiert în coajă. Ceapa și morcovii se curăță, se toacă mărunt și se sotează în puțină apă pentru 3 minute. Somonul se spală, se curață de pieliță și eventual oasele vizibile, se taie cubulețe și apoi se toacă fin în robotul de bucătărie sau mașina de tocat carne.
Cartofii fierți se lasă să se răcească și apoi se curăță de coajă. Se adaugă în blender cartofii, ceapa și morcovii sotați scurși de apă și se pasează. Se adaugă mai apoi în blender somonul tocat fin, cele două gălbenușuri crude, pătrunjelul și mărarul tocate mărunt și se continuă pasarea până se obține o pastă omogenă.
Din pasta obținută se fac biluțe de aproximativ 2 cm în diametru. Biluțele se așează într-un vas termorezistent în care în prealabil se pun 2-3 linguri de ulei de măsline (puteți întinde uniform uleiul folosindu-vă de o pensulă de bucătărie).
Chifteluțele se pun în cuptorul încins la 160 grade Celsius și se coc în aproximativ 40 minute. Bebelușul meu le servește alături de un piure de legume.

Update: Vă prezentăm materialul video cu prepararea rețetei din cadrul emisiunii Totul despre mame.

Sursă foto: http://flic.kr/p/peGtj

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Cartofii se spală bine și se pun la fiert în coajă. 
  2. Ceapa și morcovii se curăță, se toacă mărunt și se sotează în puțină apă pentru 3 minute. 
  3. Somonul se spală, se curață de pieliță și eventual oasele vizibile, se taie cubulețe și apoi se toacă fin în robotul de bucătărie sau mașina de tocat carne.
  4. Cartofii fierți se lasă să se răcească și apoi se curăță de coajă. 
  5. Se adaugă în blender cartofii, ceapa și morcovii sotați scurși de apă și se pasează. 
  6. Se adaugă mai apoi în blender somonul tocat fin, cele două gălbenușuri crude, pătrunjelul și mărarul tocate mărunt și se continuă pasarea până se obține o pastă omogenă.
  7. Din pasta obținută se fac biluțe de aproximativ 2 cm în diametru. 
  8. Biluțele se așează într-un vas termorezistent în care în prealabil se pun 2-3 linguri de ulei de măsline (puteți întinde uniform uleiul folosindu-vă de o pensulă de bucătărie).
  9. Chifteluțele se pun în cuptorul încins la 160 grade Celsius și se coc în aproximativ 40 minute. Bebelușul meu le servește alături de un piure de legume.
  10. Update: Vă prezentăm materialul video cu prepararea rețetei din cadrul emisiunii Totul despre mame.

Comentarii