Somonul se presară cu puțină sare și un praf de piper și se așază într-o tigaie antiaderentă în care se toarnă 20-30 ml de apă.
Se acoperă cu capac și se gătește la foc mic.
Dacă se evaporă apa și peștele nu este încă gătit, se va completa cu încă puțin lichid. În felul acesta, peștele se gătește încet, la abur.
Se întorc file-urile pe partea cealaltă, după 5-10 minute, verificând ocazional să nu se lipească de vas.
Când peștele este gata, se stropește cu ulei de măsline pe ambele părți și se stinge focul.
Legumele pot fi cumpărate ca atare (mix de legume congelate) sau se pot folosi proaspete.
Morcovii, ardeiul și ceapa se taie julienne (bețigașe), iar păstăile se taie în bucăți de 2-3 cm.
Se fierb sau se gătesc la aburi.
Între timp, se fierbe apa și se adaugă peste cușcuș. Se lasă 5 minute să absoarbă tot lichidul și se amestecă cu un praf de piper și oregano, după gust.
Acum nu mai rămâne decât să aranjăm totul în farfurie: se pun 3-4 linguri de cușcus, tot atâtea legume și se stropesc cu puțin ulei de măsline.
Se presară drojdie după gust și se așază peștele deasupra.