Consultanță nutriție

Educația copilului, fie că este vorba de cea comportamentală sau de cea alimentară, se oferă acasă, iar primii profesori sunt chiar proprii părinți, uneori ceilalți adulți pe care îi are în preajmă.

Copiii au o capacitate fantastică de învățare. Responsabilitatea adulților este aceea de a-i ghida pe copii, mai întâi prin tot ceea ce fac, le spun sau le oferă.

Despre nutriție, copiii învață încă din viața intrauterină. Apoi urmează perioada alăptării, apoi cea a diversificării alimentației și poate cea mai importantă, cea până la vârsta de 2 ani.

Sunt Eugenia Dobrescu, mamă a 3 copii alăptați și diversificați cu succes, fondatoarea site-ului Diversificare.ro, consultant nutriționist certificat PBN (Plant Based Nutrition) și consultant în lactație certificat internațional IBCLC.

Eugenia Dobrescu

Apariția acestor momente în viața mea este una cronologică, starea de mamă fiind cea mai importantă și cea care le-a generat pe celelalte. Am fost acolo și înțeleg întrebările pe care poate vi le adresați deja. De aceea, vreau să vă ofer cu tot dragul ceea ce am învățat despre nutriție de la cei mai buni specialiști pe care am avut ocazia să-i întâlnesc.

0-2 ani este etapa cu cel mai mare impact în stabilirea obiceiurilor, inclusiv cele alimentare. Și e bine să nu o ratăm!

Din păcate, dacă adulții nu se preocupă de ce educație alimentară primesc copiii lor, se vor preocupa alții, fiți siguri de asta. Rezultatele vor apărea și ele și sunt direct proporționale cu implicarea fiecăruia dintre noi.

De aceea, mi-am asumat încă din 2011, când am lansat site-ul Diversificare.ro, responsabilitatea informării actualilor/viitorilor părinți despre ce înseamnă și ce presupune o alimentație sănătoasă, echilibrată la orice vârstă.
Astfel, le ofer părinților preocupați de sănătatea copilului cunoștințele acumulate de la renumiți medici specialiși în nutriție (dr. Thomas Lodi, dr. T. Colin Campbell, dr. Hiromi Shinya) ținând cont de cronologia  din viața unui copil/viitor adult:
1- Alimentația gravidei
2- Alimentația (auto)diversificată a copilului de 6-12 luni
3- Alimentația mamei care alăptează
4- Alimentația copilului de 1-3 ani
5- Alimentația copilului de 3-6 ani

Fiecare dintre aceste etape vine cu întrebările, neclaritățile și contradicțiile ei.
Doresc să vă însoțesc în călătoria prin care descoperiți acei “aha” în timp ce ridicați sprânceana și mă provocați cu simpla întrebare “de ce?”.

Informațiile nutriționale primite vă vor conduce cu pași mici și siguri către un stil de viață sănătos al întregii familii.
Sesiune de consultanță în nutriție durează între 60 – 90 de minute și se desfășoară online prin intermediul platformelor Skype/Zoom.

Principalele subiecte abordate:

1 – Alimentația gravidei

Sarcină
– Greutatea și aportul de substanțe nutritive în sarcină
– Importanța apei in sarcină
– Adoptarea unei diete echilibrate chiar de la începutul sarcinii

2 – Alimentația (auto)diversificată a copilului de 6-12 luni

Schema-de-diversificare1-300x225
– Totul despre primele alimentele din viața unui bebeluș
– Schemă de diversificare și autodiversificarea
– De ce e bine să-i oferi apă bebelușului la masă

3 – Alimentația mamei care alăptează

Curs Alimentația mamei care alăptează
– O barieră în alăptare: dieta strictă a mamei
– Mituri despre alimente și creșterea secreției lactate
– Nevoia nutrițională a mamei care alăptează

4 – Alimentația copilului de 1-3 ani

1-3 ani
– Stabilirea obiceiurilor alimentare
– Tot ce e de știut despre gustări
– Joaca cu mâncarea și importanța ei

5 – Alimentația copilului de 3-6 ani

3-6 ani
– Ce facem cu pufuletii și gumele de mestecat?
– Invită-ți copilul la pusul/strânsul mesei
– Amenajarea bucătăriei și pentru copil