Gutuie coaptă 6 luni

Gutuie coaptă

de Oana
Masă

Desert

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

5

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Veți fi uimiți de aroma deosebită care vă va inunda casa odată cu această gutuie coaptă pe care io veți pregăti.

Gutuile sunt fructe care se coc târziu și sunt apreciate pentru aroma lor deosebită. Copiii mici pot accepta greu acest fruct, datorită gustului acrișor și a texturii astringente. Așadar, vă propunem gutuie coaptă, o rețetă simplă, care va avea un succes neașteptat. Gutuia se înmoaie, se îndulcește, iar mirosul îmbietor va inunda casa.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Gutuile se spală bine, se taie în jumătăți și se îndepărtează semințele și partea lemnoasă din mijloc. În timpul acesta, nu uităm să pornim cuptorul.
  2. Jumătățile de gutuie se așază într-o tavă, pe hârtie de copt.
  3. Dacă vârsta copilului permite și ați optat să umpleți jumătățile de gutuie cu nuci (migdale, alune sau mix de semințe), acum este momentul să le așezați, tocate mărunt, în gutui.
  4. Se dau fructele la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până când se înmoaie și pot fi pătrunse ușor cu furculița.
  5. Dacă vârsta copilului este potrivită, se poate adăuga miere sau sirop de arțar peste umplutură, dar numai după ce aceasta s-a răcit.
Notă:

Puteți umple gutuile cu orice preferați. Noi vă mai sugerăm: magiun de prune (de la 6 luni), orice gem (fără zahăr), alte fructe, frișcă din cremă cocos (de la 1 an).

Sursă foto: Diversificare.ro