budincă de gutuie cu fulgi de ovăz 7 luni

Budincă de gutuie cu fulgi de ovăz (de la 7 luni)

de Cititor
Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

30

Timp de gătire

45

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Din nou o budincă delicioasă cu ingrediente la îndemână: budincă de gutuie cu fulgi de ovăz.

Din nou o budincă delicioasă cu ingrediente la îndemână: budincă de gutuie cu fulgi de ovăz. Apreciată de copii și de adulți. Poftă bună!

Budincă de gutuie cu fulgi de ovăz

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 cană fulgi de ovăz
– 2-3 gutui
– 1 praf de scorțișoară (opțional)
– puțină apă sau suc proaspăt de mere îndoit cu apă

Mod de preparare:
Alegeți două gutui mari și galbene, fără zgârieturi sau lovituri. Spălați-le și tăiați-le în patru. Scoateți cotorul și semințele.

Așezați bucățile într-o sită a unei oale pentru fiert la aburi sau într-un steamer. Puneți oala pe foc (la foc mare) până când gutuia este roz și moale. La final, scoateți bucățile de gutuie pe o farfurie. Lăsați să se răcească, pasați fin pentru bebelușii mici sau cu furculița pentru cei mai mari.

Într-un vas de sticlă puneți în straturi un rând de fulgi de ovăz, un rând de pastă de gutuie. Peste rândul de gutuie puteți presăra un praf de scorțișoară. La final, turnați deasupra puțină apa sau sucul de mere (gutuile făcute la abur sau  la cuptor au tendința de a deveni dulci, așa că este bine ca sucul de mere să fie îndoit cu apă). Dați la cuptor la foc mic pentru aproximativ 10-15 minute.

Această budincă de gutuie poate fi servită rece sau caldă.

Sursă foto: http://flic.kr/p/5BbfaR

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Alegeți două gutui mari și galbene, fără zgârieturi sau lovituri. Spălați-le și tăiați-le în patru. Scoateți cotorul și semințele.
  2. Așezați bucățile într-o sită a unei oale pentru fiert la aburi sau într-un steamer. 
  3. Puneți oala pe foc (la foc mare) până când gutuia este roz și moale. 
  4. La final, scoateți bucățile de gutuie pe o farfurie. Lăsați să se răcească, pasați fin pentru bebelușii mici sau cu furculița pentru cei mai mari.
  5. Într-un vas de sticlă puneți în straturi un rând de fulgi de ovăz, un rând de pastă de gutuie. 
  6. Peste rândul de gutuie puteți presăra un praf de scorțișoară.
  7.  La final, turnați deasupra puțină apa sau sucul de mere (gutuile făcute la abur sau  la cuptor au tendința de a deveni dulci, așa că este bine ca sucul de mere să fie îndoit cu apă).
  8.  Dați la cuptor la foc mic pentru aproximativ 10-15 minute. Această budincă de gutuie poate fi servită rece sau caldă.

Comentarii