mic dejun cu fulgi de ovăz și fructe 8 luni

Mic dejun cu fulgi de ovăz și fructe (de la 8 luni)

de Eugenia
Masă

Mic-dejun

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

10

Timp de gătire

5

Dificultate

ușor

Porţii

2 porții

Un mic dejun delicios și sănătos pentru un bebeluș – mic dejun cu fulgi de ovăz și fructe.

Un mic dejun cu fulgi de ovăz și fructe, delicios pentru bebeluși, dar și pentru cei mari. Ovăzul este o sursă bună de antioxidanți, fibre și de proteine.

Ingrediente

  • 1 pară, bine coaptă (puteți folosi și alte fructe, precum: măr, banană sau dovleac)
  • 1/2 avocado, bine copt
  • o ceașcă mică de fulgi de ovăz, (ceașcă mică de cafea)
  • 1 vârf de linguriță de scortișoară

Paşii necesari preparării

  1. Se fierbe o ceașcă și jumătate de apă (aceeași cu care am măsurat fulgii). 
  2. Se toarnă apa fierbinte peste fulgii de ovăz. Se acoperă și se lasă la înmuiat 15 minute.
  3. Se adaugă para rasă pe răzătoarea fină, avocado pisat cu furculița și scorțișoara.
  4. Amestecul rezultat va fi ca o pastă, nefiind necesară folosirea blender-ului.
Se fierbe o ceașcă și jumătate de apă (aceeași cu care am măsurat fulgii). Se toarnă apa fierbinte peste fulgii de ovăz. Se acoperă și se lasă la înmuiat 15 minute.
Se adaugă para rasă pe răzătoarea fină, avocado pisat cu furculița și scorțișoara.

Amestecul rezultat va fi ca o pastă, nefiind necesară folosirea blender-ului.

Sursă foto: https://flic.kr/p/dVBXm4 

Comentarii