Fussilli cu broccoli și ciuperci – o reţetă bogată în vitamine, fier şi multe alte substanţe nutritive.
Paşii necesari preparării
- Se fierb pastele conform indicaţiilor de pe amblaj, după care se scurg şi se spală cu apă rece pentru a nu se lipi între ele.
- Bucheţelele de broccoli se pun la fiert în apă clocotită pentru 15 minute, până încep să se înmoaie uşor. Se lasă la răcit.
- Între timp, se călesc ciupercile în apă cu ulei, la foc mediu, condimentate cu sare şi piper.
- Când acestea capătă o culoare aurie se adaugă ceapa mărunţită.
- Se mai lasă pe foc 3-4 minute amestecând în continuu.
- Apoi se adaugă broccoli, ardeiul gras tăiat felii şi brânza tofu.
- Se mai lasă câteva minute pe foc şi se adaugă şi pastele. Se amestecă bine.
- Se aşază pe farfurii şi se presară cu brânza feta. Se stropesc cu zeama de lămâie şi cu ulei de măsline.
Sursă foto: https://flic.kr/p/7GcGSZ