paste cu broccoli şi usturoi 1 an

Paste cu broccoli şi usturoi (de la 1 an)

Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

15

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Pastele se pot servi în multe feluri, care mai de care mai delicioase. Iată o variantă de paste cu broccoli și usturoi, atât pentru cei mici cât și pentru cei mari!

Pastele se pot servi în multe feluri, care mai de care mai delicioase. Iată o variantă de paste cu broccoli și usturoi, atât pentru cei mici cât și pentru cei mari!

Paste cu broccoli şi usturoi

3315841832_88f1648f9b_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– boia de ardei  (dulce pentru copii şi iute pentru adulţi)
– 2 căţei de usturoi
– 2 linguri ulei de măsline
– 300 g de spaghete sau tagliatelle de casă
– 300 g broccoli
– puţină sare (opțional)

Mod de preparare:
Se spală şi se taie în bucăţi mai mici florile de broccoli.
Într-o oală se pune apă şi (opțional) puțină sare  la fiert. Când fierbe se adaugă pastele şi florile de broccoli. Se lasă la fiert cam 10 minute.

Între timp se taie mărunt usturoiul curăţat în prealabil. Într-o tigaie încinsă se toarnă uleiul de măsline şi o lingură de apă. Usturoiul tocat şi boiaua de ardei se pun la călit pentru 1- 2 minute. Când usturoiul îşi schimbă culoarea în auriu se opreşte focul.

Pastele se scurg şi se spală ca să nu se prindă unele de altele. Într-o farfurie se amestecă pastele, broccoli şi sosul de usturoi. Se serveşte imediat.

Sugestie: Se poate înlocui boiaua de ardei cu ardei proaspeţi pisaţi (dulci sau iuţi, în funcţie de preferinţă și vârstă).

Sursa foto: https://flic.kr/p/641yfL

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală şi se taie în bucăţi mai mici florile de broccoli. Într-o oală se pune apă şi (opțional) puțină sare  la fiert. 
  2. Când fierbe se adaugă pastele şi florile de broccoli. Se lasă la fiert cam 10 minute.
  3. Între timp se taie mărunt usturoiul curăţat în prealabil.
  4. Într-o tigaie încinsă se toarnă uleiul de măsline şi o lingură de apă. 
  5. Usturoiul tocat şi boiaua de ardei se pun la călit pentru 1- 2 minute. 
  6. Când usturoiul îşi schimbă culoarea în auriu se opreşte focul. Pastele se scurg şi se spală ca să nu se prindă unele de altele. 
  7. Într-o farfurie se amestecă pastele, broccoli şi sosul de usturoi. Se serveşte imediat.
  8. Sugestie: Se poate înlocui boiaua de ardei cu ardei proaspeţi pisaţi (dulci sau iuţi, în funcţie de preferinţă și vârstă).

Comentarii