omletă desert 1 an

Omletă desert (de la 1 an)

Masă

Desert

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Puteți servi această omletă desert ca mic dejun, alături de o cană cu lapte proaspăt, pentru aportul de minerale şi proteine necesar copiilor.

Puteți servi această omletă desert ca mic dejun, alături de o cană cu lapte proaspăt, pentru aportul de minerale şi proteine necesar copiilor. Cei mici vor fi cu siguranță încântați de această omletă desert!

Omletă desert

4468186706_f151b6a778_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 4 mere dulci mijlocii
– o lingură de unt de cacao
– 4 linguri făină
– 4 ouă
– o ceaşcă de lapte vegetal
vanilie
– 4-5 picături de sirop de ştevie (sau alt îndulcitor ntural)
– un praf de sare
sirop de arţar (opţional)

Mod de preparare:
Vanilia se fierbe cu laptele şi se dă la răcit.
Merele se curăţă şi se taie felii subţiri. Acestea se pun împreună cu o linguriţă de unt la foc mic pentru a se înmuia.
Într-un vas se amestecă făina cu ouăle, puţină sare şi 2-3 picături de sirop de ştevie. Se adaugă laptele după ce s-a scos vanilia. Se topeşte puţin unt într-o tigaie, se toarnă o parte din compoziţie, se presara merele şi deasupra se toarnă şi restul compoziţiei.
Omleta se coace o jumătate de oră la cuptor.
Se răstoarnă pe farfurie şi se servește caldă. Se poate stropi cu sirop de arţar.

Sursa foto:https://flic.kr/p/7NQCeQ

 

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Vanilia se fierbe cu laptele şi se dă la răcit.
  2. Merele se curăţă şi se taie felii subţiri. 
  3. Acestea se pun împreună cu o linguriţă de unt la foc mic pentru a se înmuia.
  4. Într-un vas se amestecă făina cu ouăle, puţină sare şi 2-3 picături de sirop de ştevie. 
  5. Se adaugă laptele după ce s-a scos vanilia. 
  6. Se topeşte puţin unt într-o tigaie, se toarnă o parte din compoziţie, se presară merele şi deasupra se toarnă şi restul compoziţiei.
  7. Omleta se coace o jumătate de oră la cuptor.
  8. Se răstoarnă pe farfurie şi se servește caldă. 
  9. Se poate stropi cu sirop de arţar.

Comentarii