Lipie umplută cu legume 1 an

Lipie umplută cu legume

Masă

Cină

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Brânză

Timp de preparare

15

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Această rețetă de lipie umplută cu legume s-a născut din dorința de a o transforma pe gustul celor mici, dar recunosc că ne-a cucerit și pe noi, părinții.

Lipie umplută cu legume este o rețetă pe care o pregătești instant și cu care nu vei da greș! Garantăm!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Cartofii se fierb în coajă până devin moi, apoi se curăță și se lasă la răcit.
  2. Morcovul se decojește și se fierbe întreg.
  3. În același vas se poate găti și mazărea care se adaugă în apă după ce morcovul a fiert timp de 10 minute.
  4. Între timp se taie gogoșarul și castraveții în cubulețe, măslinele se feliază, iar dacă au sâmburi se zdrobesc ușor cu partea laterală a lamei cuțitului pentru a scoate sâmburele mai ușor.
  5. Cartoful, morcovul și brânza se taie în cubulețe, de asemenea.
  6. Nu mai rămâne decât să amesteci îngredientele într-un vas și să umpli lipiile.
  7. Mai întâi se ridică o margine a lipiei (3-4cm) pentru a forma un buzunar care nu lasă legumele să alunece pe jos, apoi se rulează și se suprapun marginile lipiei.
  8. Îi poți implica și pe copiii mai mari în pregătirea mesei, dar te avertizez că asta nu-i o treabă curată :). Cu siguranță este distractivă!
Noi nu am folosit niciun sos de data aceasta, însă data viitoare încercăm cu sos de iaurt sau maioneză de caju.

*Pentru copiii mai mici de 1 an, puteți înlocui murăturile cu legumele crude, iar brânza tofu poate fie exclusă sau înlocuită cu mozzarela, dacă nu există o alergie/intoleranță la proteina laptelui de vacă. Astfel, puteți oferi lipie umplută cu legume de la vârsta de 8 luni.

Poftă bună să aveți!

Sursă foto: Diversificare.ro