ceapă umplută cu orez 1 an

Ceapă umplută cu orez (de la 1 an)

de Roxana
Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

Aţi încercat până acum ceapă umplută? Vă propunem o combinație gustoasă cu orez şi legume – ceapă umplută cu orez. Apreciată de copii și de adulți.

Aţi încercat până acum ceapă umplută? Vă propunem o combinație gustoasă cu orez şi legume – ceapă umplută cu orez. Apreciată de copii și de adulți.

Ceapă umplută cu orez

ceapa umpluta

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 4 cepe mari
– 1 ceapă mică
– 1 morcov
– 4 linguri de orez
– 2 linguri ulei de măsline (opțional)
– 1 lingură cimbru uscat
sare
– jumătate de cană supă de bază

Mod de preparare:
Curăţaţi cepele şi puneţi-le la fiert în apă pentru aproximativ 15 minute. După ce le scoateţi din apă, scobiţi miezul.

Căliţi puţin ceapa mică în puțină apă (cu uleiul de măsline), adăugaţi morcovul tăiat în cubuleţe mici, apoi orezul. Adăugaţi jumătate din cantitatea de supă și sare şi lăsaţi la foc  2 minute.

Amestecul se pune în cepele scobite pe care le aşezaţi într-o tavă şi în care turnaţi restul de supă. Adăugaţi cimbrul peste cepele umplute şi lăsaţi-le în cuptorul preîncălzit aproximativ 20 de minute.

Sursa foto: http://flic.kr/p/bgAxJc

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Curăţaţi cepele şi puneţi-le la fiert în apă pentru aproximativ 15 minute.
  2.  După ce le scoateţi din apă, scobiţi miezul.
  3. Căliţi puţin ceapa mică în puțină apă (cu uleiul de măsline), adăugaţi morcovul tăiat în cubuleţe mici, apoi orezul. 
  4. Adăugaţi jumătate din cantitatea de supă și sare şi lăsaţi la foc  2 minute.
  5. Amestecul se pune în cepele scobite pe care le aşezaţi într-o tavă şi în care turnaţi restul de supă. 
  6. Adăugaţi cimbrul peste cepele umplute şi lăsaţi-le în cuptorul preîncălzit aproximativ 20 de minute.

Comentarii