Grâu încolțit

Astăzi am pus grâu la încolțit. Zilele de vacanță sunt mult mai plăcute când facem din joacă o activitate educativă. Am vorbit despre grâu și proprietățile saleiar când activitatea a fost gata am citit împreună și o poveste simpatică despre cum se cultivă grâul și cât de importantă este ploaia pentru ca plantele să crească şi să rodească.

Data viitoare când vreți să faceți un mic experiment împreună cu cei mici, vă sugerăm să plantați grâu. Este foarte simplu!

Aveți nevoie de:

  • boabe de grâu
  • pământ organic (nu pentru flori)
  • o tavă sau un bol
20151130_132833

Grâul se pune hidratatează pentru 24 de ore. Se așează un strat subțire de pământ, după care se presară un câteva boabe de grâu. Se așează încă un strat subțire de pământ și se udă cu puțină apă. Vasul se așează într-un loc călduros, cu lumină din abundență și se udă zilnic cu puțină apă.

grâu

 

Când iarba de grâu a ajuns la 10-15 cm se poate folosi în băuturi, având puternice proprietăți detoxifiante. Sucul din iarbă de grâu se poate introduce în alimentația copiilor treptat, începând cu câteva picături până la cel mult 1 lingură, până la vârtsta de 1 an și respectând regula celor 4 zile. În continuare, cantitatea poate crește treptat.

grâu

Foto: diversificare.ro