batoane cu caise 1 an

Batoane cu caise

de Andreea
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

25

Timp de gătire

35

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Batoane cu caise – sunt dulci și pot fi chiar vegane dacă se utilizează uleiul de cocos. Caisele pot fi înlocuite cu smochine.

Batoane cu caise – sunt dulci și pot fi chiar vegane dacă se utilizează uleiul de cocos. Caisele pot fi înlocuite cu smochine.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. 
  2. Tăiați caisele în două, scoateți sâmburii și tăiați-le felii.
  3. Sucul de portocale, caisele si jumătate din îndulcitorul lichid (se poate chiar omite când caisele sunt destul de dulci) se fierb pentru 5-10 minute, până caisele devin piure și lichidul se transformă în sirop.
  4. Încălziți untul și restul îndulcitorului, adăugați grișul și făina. Va ieși un mix fărâmicios.
  5. Tapetați vasul în care se va coace tarta (o formă mica de pâine) cu hârtie de copt (care va sta pe fund și pe cele 2 laturi mari). 
  6. Ungeți cu puțin ulei. Puneți jumătate din mixul cu făină în care încorporați și banana pisată. Presați bine (cu o lingură). 
  7. Distribuiți uniform piureul de caise și deasupra ce a mai rămas din mixul cu făină sub formă de firmituri, împreună cu nucile tăiate grob sau mărunțite (depinde de vârsta celui mic).
  8. Coaceți pentru 25 de minute sau până când s-a rumenit ușor.
  9. Se taie după ce s-a răcit complet. O scoateți ușor din tavă ridicând de marginile hârtiei de copt.
Eu am folosit sirop de malț care are o densitate asemănătoare melasei, destul de dulce. În funcție de ce aveți la îndemână, puteți ajusta cantitatea îndulcitorului. Nu recomandăm miere în cazul procesării termice la peste 40 de grade.