chifteluţe 1 an

Chifteluţe (de la 1 an)

Masă

Prânz

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Chifteluţe la cuptor, fără niciun pic de ulei. Reţeta de astăzi este simplă de tot şi foarte sănătoasă, cu timp scurt de preparare.

Chifteluţe la cuptor, fără niciun pic de ulei. Reţeta de astăzi este simplă de tot şi foarte sănătoasă, cu timp scurt de preparare.

Chifteluţe

chiftelute

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 300 g dovlecel
– 50 g quinoa
– 2 ouă
– 3 linguri de pesmet
– 20 g caşcaval
– câteva fire de pătrunjel
– puţină sare
piper

Mod de preparare:
Se spală şi se fierbe quinoa (după ce a fost hidratată în prealabil) pentru 10 minute după care se lasă la răcit. Când s-a răcit, se scurge de apă.

Dovlecelul se curăţă şi se dă pe răzătoarea mare. Se pune într-un vas amestecat cu puţină sare, timp de o oră. După o oră se scurge dovlecelul şi se amestecă cu quinoa fiartă şi scursă.
Se adaugă ouăle bătute, parmezanul, pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper după gust. Se amestecă totul.
Se adaugă apoi cu pesmetul şi se amestecă. Se va obţine o compoziţie uşor de modelat. Dacă totuşi încă se lipeşte de mână, mai adăugaţi puţin pesmet.

Acum se porneşte cuptorul şi se lasă să se încingă.
Se întinde hârtie de copt în tavă. Se formează chifteluţe rotunde cu mâinile şi se aşează în tavă pe hârtia de copt. Toate chifteluţele trebuie să fie presate puţin pentru a fi mai aplatizate, astfel se coc mai bine.
Se coc timp de 30 de minute în total la 180 de grade Celsius. La jumătatea timpului de coacere (după 15 minute) se scoate tava şi se întorc toate chifteluţele pe partea cealaltă cu o furculiţă. Se introduce apoi tava din nou la cuptor şi se mai lasă 15 minute.
Sursa foto: https://flic.kr/p/dhLNpA

 

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală şi se fierbe quinoa (după ce a fost hidratată în prealabil) pentru 10 minute după care se lasă la răcit.
  2.  Când s-a răcit, se scurge de apă.
  3. Dovlecelul se curăţă şi se dă pe răzătoarea mare. 
  4. Se pune într-un vas amestecat cu puţină sare, timp de o oră. 
  5. După o oră se scurge dovlecelul şi se amestecă cu quinoa fiartă şi scursă.
  6. Se adaugă ouăle bătute, parmezanul, pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper după gust. Se amestecă totul.
  7. Se adaugă apoi pesmetul şi se amestecă. 
  8. Se va obţine o compoziţie uşor de modelat.
  9.  Dacă totuşi încă se lipeşte de mână, mai adăugaţi puţin pesmet.
  10. Acum se porneşte cuptorul şi se lasă să se încingă.
  11. Se întinde hârtie de copt în tavă. 
  12. Se formează chifteluţe rotunde cu mâinile şi se aşează în tavă pe hârtia de copt. 
  13. Toate chifteluţele trebuie să fie presate puţin pentru a fi mai aplatizate, astfel se coc mai bine.
  14. Se coc timp de 30 de minute în total la 180 de grade Celsius. 
  15. La jumătatea timpului de coacere (după 15 minute) se scoate tava şi se întorc toate chifteluţele pe partea cealaltă cu o furculiţă. 
  16. Se introduce apoi tava din nou la cuptor şi se mai lasă 15 minute.

Comentarii