chifteluțe de năut 1 an

Chifteluțe de năut (de la 1 an)

de Cititor
Masă

Gustare

Dietă

Vegane

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

Astăzi vă propunem o variantă de chifteluțe de năut, o rețetă de la Anca, cititoarea nostră fidelă. Foarte gustoase și sănătoase.

Astăzi vă propunem o variantă de chifteluțe de năut, o rețetă de la Anca, cititoarea nostră fidelă. Foarte gustoase și sănătoase.

Chifteluțe de năut

Chiftelute de naut

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 3 cartofi
– 2 morcovi
– 2 căni pastă de năut (soia)
– 3-4 fire ceapă verde
– 4 căței usturoi
– 1 lingură semințe de in râșnite
– 3 linguri fulgi de ovăz râșniți
– 1 legătură mărar
– 1 linguriță cimbru
sare, piper după gust
– 2-3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Năutul se hidratează peste noapte sau chiar pentru 24 de ore dacă timpul vă permite.

Pasta de năut se obține prin mixarea unei căni și jumătate de boabe de năut fiert și jumătate de cană de apă fierbinte. Cartofii cruzi se curăță și se rad pe răzătoarea mică apoi se scurg bine. Radem și morcovii tot pe răzătoarea mică. Tocăm mărunt ceapa, mărarul și zdrobim usturoiul. Amestecăm toate ingredientele și lăsăm compoziția aproximativ 15 minute la frigider pentru ca fulgii de ovăz să absoarbă excesul de lichid.

Cu mâinile umezite, formăm chifteluțe rotunde pe care le așezăm într-o tavă cu  hârtie de copt.
Din aceste cantități veți obține aproximativ 50 de chifteluțe apetisante. Le coacem în cuptorul preîncălzit până se rumenesc, 40 minute.

Anca ne spune că a servit aceste chifteluțe alături de o cremă de avocado, pătrunjel și zeamă de lămâie, pe care a ornat-o creativ sub formă de frunză 🙂

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Năutul se hidratează peste noapte sau chiar pentru 24 de ore dacă timpul vă permite.
  2. Pasta de năut se obține prin mixarea unei căni și jumătate de boabe de năut fiert și jumătate de cană de apă fierbinte. 
  3. Cartofii cruzi se curăță și se rad pe răzătoarea mică apoi se scurg bine. 
  4. Radem și morcovii tot pe răzătoarea mică. Tocăm mărunt ceapa, mărarul și zdrobim usturoiul. 
  5. Amestecăm toate ingredientele și lăsăm compoziția aproximativ 15 minute la frigider pentru ca fulgii de ovăz să absoarbă excesul de lichid.
  6. Cu mâinile umezite, formăm chifteluțe rotunde pe care le așezăm într-o tavă cu  hârtie de copt.
  7. Din aceste cantități veți obține aproximativ 50 de chifteluțe apetisante. 
  8. Le coacem în cuptorul preîncălzit până se rumenesc, 40 minute.
  9. Anca ne spune că a servit aceste chifteluțe alături de o cremă de avocado, pătrunjel și zeamă de lămâie, pe care a ornat-o creativ sub formă de frunză.

Comentarii