Aceste chiftele de cartofi cu varză kale și branză sunt niște chifteluțe bogate în substanțe nutritive. Pot fi servite într-un mod amuzant pentru copii, exact ca în imagine.
Paşii necesari preparării
- Cartofii se fierb ca pentru piure.
- Când s-au fiert, se scurg de apă și se sfărâmă cu mâna.
- Nu trebuie să iasă o pastă fină.
- Varza se toacă și se fierbe câteva minute în apa în care au fiert cartofii.
- Se scoate varza și se opărește spanacul cu aceeași apă.
- Se amestecă verdeața cu cartofii.
- Se toacă ceapa fin și se amestecă în compoziție.
- Când compoziția s-a mai răcit se adaugă și brânza.
- Se amestecă bine compoziția și se formează chiftele în palmă.
- Chitelele trebie să fie turtite, groase de 1 cm și late de 5-6 cm.
- Se dau chiftelele prin făină de grâu.
- Chiftelele se vor așeza pe hârtie de copt în tavă , iar tava va fi acoperită cu hârtie de copt la început, ca să nu se ardă sau să se usuce prea tare.
- Timpul de coacere va fi 30-40 de minute.
- După 20 de minute de coacere se va scoate foaia cu care au fost acoperite chiftelele și se vor lăsa să se rumenească pentru câteva minute (5-10 minute).
Sursă foto: https://flic.kr/p/85joJw