chiftele de cartofi cu varză kale și branză 1 an

Chiftele de cartofi cu varză kale și branză (de la 1 an)

Masă

Prânz

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

60

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Aceste chiftele de cartofi cu varză kale și branză sunt niște chifteluțe bogate în substanțe nutritive, pot fi servite amuzant pentru copii, ca în imagine.

Aceste chiftele de cartofi cu varză kale și branză sunt niște chifteluțe bogate în substanțe nutritive, care pot fi servite într-un mod amuzant pentru copii, ca în imagine.

Chiftele de cartofi cu varză kale și branză

DSC_5065.NEF

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 kg de cartofi albi
– 2 fire de ceapă verde
– 150 g varză sau varză kale
– 250 g de spanac
– 1 ou
– 100 g brânză rasă
– puțină sare
piper
ulei
– făină de grâu

Mod de preparare:
Cartofii se fierb ca pentru piure. Când s-au fiert, se scurg de apă și se sfărâmă cu mâna. Nu trebuie să iasă o pastă fină.
Varza se toacă și se fierbe câteva minute în apa în care au fiert cartofii. Se scoate varza și se opărește spanacul cu aceeași apă.
Se amestecă verdeața cu cartofii. Se toacă ceapa fin și se amestecă în compoziție. Când compoziția s-a mai răcit se adaugă și brânza. Se amestecă bine compoziția și se formează chiftele în palmă. Chitelele trebie să fie turtite, groase de 1 cm și late de 5-6 cm. Se dau chiftelele prin făină de grâu.
Chiftelele se vor așeza pe hârtie de copt în tavă , iar tava va fi acoperită cu hârtie de copt la început, ca să nu se ardă sau să se usuce prea tare. Timpul de coacere va fi 30-40 de minute. După 20 de minute de coacere se va scoate foaia cu care au fost acoperite chiftelele și se vor lăsa să se rumenească pentru câteva minute (5-10 minute).

Sursa foto: https://flic.kr/p/85joJw

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Cartofii se fierb ca pentru piure.
  2. Când s-au fiert, se scurg de apă și se sfărâmă cu mâna.
  3.  Nu trebuie să iasă o pastă fină.
  4. Varza se toacă și se fierbe câteva minute în apa în care au fiert cartofii.
  5. Se scoate varza și se opărește spanacul cu aceeași apă.
  6. Se amestecă verdeața cu cartofii. 
  7. Se toacă ceapa fin și se amestecă în compoziție. 
  8. Când compoziția s-a mai răcit se adaugă și brânza. 
  9. Se amestecă bine compoziția și se formează chiftele în palmă. 
  10. Chitelele trebie să fie turtite, groase de 1 cm și late de 5-6 cm. 
  11. Se dau chiftelele prin făină de grâu.
  12. Chiftelele se vor așeza pe hârtie de copt în tavă , iar tava va fi acoperită cu hârtie de copt la început, ca să nu se ardă sau să se usuce prea tare. 
  13. Timpul de coacere va fi 30-40 de minute. 
  14. După 20 de minute de coacere se va scoate foaia cu care au fost acoperite chiftelele și se vor lăsa să se rumenească pentru câteva minute (5-10 minute).

Comentarii