salată de varză kale 1 an

Salată de varză kale (de la 1 an)

Masă

Prânz

Dietă

Raw

Fel de mâncare

Salată

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

25

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

Pentru un aport cât mai mare de vitamine şi minerale în perioada de creştere a copiilor, putem pregăti această delicioasă salată de varză kale şi legume crude.

Pentru un aport cât mai mare de vitamine şi minerale în perioada de creştere a copiilor, putem pregăti această delicioasă salată de varză kale şi legume crude.

Salată de varză kale

salata de kale

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 3 frunze de varză kale
– zeama de la o lămâie
– 3 linguri de ulei de floarea soarelui sau măsline
– puţină sare
– o jumătate de varză roşie
– 2 morcovi medii
– 2 ardei capia
– 2 roşii mai mici

Mod de preparare:
Pentru o salată de varză kale reuşită se începe cu pregătirea verzei. Aceasta se spală şi se lasă puţin la scurs pe un prosop curat de bucătărie sau într-o strecurătoare. Apoi, se curăţă frunzele de nervuri şi de lujeri. Se taie mărunt toate frunzele şi se amestecă toate cu sarea şi uleiul. Apoi se lasă să stea câteva minute.

Între timp, se spală şi se curăţă morcovii, roşiile şi ardeii capia. Se toacă varza roşie, se taie fin ardeii capia, roşiile se feliază cât mai fin iar morcovii se dau pe răzătoarea mică. Apoi se amestecă toate legumele cu varza kale pregătită la început şi cu zeama de lămâie. Se serveşte alături de chifteluţe şi pâine de secară sau cu seminţe.

Sursa foto: https://flic.kr/p/eM1mhP

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pentru o salată de varză kale reuşită se începe cu pregătirea verzei. Aceasta se spală şi se lasă puţin la scurs pe un prosop curat de bucătărie sau într-o strecurătoare. 
  2. Apoi, se curăţă frunzele de nervuri şi de lujeri. Se taie mărunt toate frunzele şi se amestecă toate cu sarea şi uleiul. Apoi se lasă să stea câteva minute.
  3. Între timp, se spală şi se curăţă morcovii, roşiile şi ardeii capia. 
  4. Se toacă varza roşie, se taie fin ardeii capia, roşiile se feliază cât mai fin iar morcovii se dau pe răzătoarea mică. 
  5. Apoi se amestecă toate legumele cu varza kale pregătită la început şi cu zeama de lămâie. 
  6. Se serveşte alături de chifteluţe şi pâine de secară sau cu seminţe.

Comentarii