supă de fenicul 9 luni

Supă de fenicul (de la 9 luni)

de Adina
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

35

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O supă delicioasă, în care secretul este combinația de fenicul cu morcov – supă de fenicul.

O supă delicioasă, în care secretul este combinația de fenicul cu morcov – supă de fenicul. Apreciată de copii și de adulți. Poftă bună!

Supă de fenicul

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 ceapă medie
– 1 tulpina țelină (apio) sau 1 rădăcină mică țelină
– ½ păstârnac
– 1 morcov
– 1 rădăcină/bulb fenicul
– 2l supă de bază
– 1 linguriță cimbru sau pătrunjel
– 2 linguri iaurt sau smântână
– 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:
Ceapa, tulpina sau rădăcina de țelină, păstârnacul și morcovul se taie mărunt. Ceapa se înăbușă pentru 5 minute în apă, după care se adaugă țelina, păstârnacul și morcovul, se completează cu apă (astfel încât legumele să fie acoperite cu apă) și se mai lasă la foc mic pentru 10-15 minute.

Se adaugă supa de bază, se dă în clocot și se adaugă feniculul tăiat mărunt. Se lasă la fiert, la foc mic, încă 10-15 min.

La final se adaugă cimbrul/pătrunjelul, smântâna și uleiul de măsline. În funcție de vârsta copilului, se poate adăuga sare sau piper.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Ceapa, tulpina sau rădăcina de țelină, păstârnacul și morcovul se taie mărunt. 
  2. Ceapa se înăbușă pentru 5 minute în apă, după care se adaugă țelina, păstârnacul și morcovul, se completează cu apă (astfel încât legumele să fie acoperite cu apă) și se mai lasă la foc mic pentru 10-15 minute.
  3. Se adaugă supa de bază, se dă în clocot și se adaugă feniculul tăiat mărunt. 
  4. Se lasă la fiert, la foc mic, încă 10-15 min.
  5. La final se adaugă cimbrul/pătrunjelul, smântâna și uleiul de măsline.
  6.  În funcție de vârsta copilului, se poate adăuga sare sau piper.

Comentarii