Spălați legumele și curățați-le de coajă. Se pun la fiert morcovul, păstârnacul, sfecla roșie, ardeiul și țelina, tăiate sau date prin răzătoarea mare.
Ceapa se taie în două și se adaugă la fiert. Apa trebuie să acopere legumele cu aprox. 2 degete. Se mai poate adăuga apă pe parcursul fierberii, dacă mai este necesar.
Legumele se fierb aproximativ 15 minute, la foc mediu, după care se adaugă și dovlecelul. Se mai lasă la fiert 5-7 minute.
Înainte de a stinge focul adăugați o lingură de ulei de măsline/floarea soarelui.
Stingeți focul și adăugați frunzele mărunțite dintr-o jumătate de legatură de pătrunjel.
Acoperiți vasul cu supă cu un capac. Serviți copilului legumele pasate (puteți scoate ceapa, dacă gustul ei nu e apreciat), la care adăugați lichidul în care au fiert, în funcție de consistența dorită.
Dacă doriți o supă mai groasă și mai consistentă, puteți adăuga la fierbere, pe lângă legume, o lingură de orez alb. Dacă preferați orezul brun, acesta se fierbe separat aproximativ 40-45 min. Și se adăugă în supă cu 5 minute înainte de a stinge focul.