broccoli cu sos alb 1 an

Broccoli cu sos alb (de la 1 an)

Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Broccoli cu sos alb – Cele mai sănătoase mâncăruri se fac la cuptor. Astăzi am pregătit această reţetă cu broccoli, brânză şi lapte.

Broccoli cu sos alb – Cele mai sănătoase mâncăruri se fac la cuptor. Astăzi am pregătit această reţetă cu broccoli, brânză şi lapte.

Broccoli cu sos alb

2889721988_16a10a5309_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 500-600 g broccoli rupt în bucheţele,
– 50 g brânză proaspătă (se poate folosi brânză telemea),
– 400 ml lapte proaspăt,
– un pachet de unt,
sare,
piper,
nucşoară,
– 2 linguri de făină.

Mod de preparare:
Într-o oală se pune apă la fiert. Când clocoteşte se pun bucheţelele de broccoli în apă, să fiarbă timp de 2- 3 minute. Apoi se scot cu o spumieră sau strecurătoare şi se aşează într-un vas termorezistent sau o tavă de copt.

Într-o tigaie curată se pune puţină apă şi untul. Se topeşte untul şi se adaugă făina amestecând câteva secunde pentru omogenizare. Se ia de pe foc şi se încorporează laptele treptat. Se pune apoi pe foc din nou şi se ţine acolo cam cinci minute până se îngroaşă sosul.

Se condimentează cu sare, nucşoară şi un praf de piper. Se toarnă peste broccoli în tavă şi se presară cuburi de brânză deasupra.

Se încălzeşte cuptorul şi se pune tava la copt pentru zece minute sau până se înmoaie brânza.

Sursa foto: https://flic.kr/p/5pmzEU

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-o oală se pune apă la fiert. Când clocoteşte se pun bucheţelele de broccoli în apă, să fiarbă timp de 2- 3 minute. 
  2. Apoi se scot cu o spumieră sau strecurătoare şi se aşează într-un vas termorezistent sau o tavă de copt.
  3.   Într-o tigaie curată se pune puţină apă şi untul. Se topeşte untul şi se adaugă făina amestecând câteva secunde pentru omogenizare. 
  4. Se ia de pe foc şi se încorporează laptele treptat. Se pune apoi pe foc din nou şi se ţine acolo cam cinci minute până se îngroaşă sosul.
  5. Se condimentează cu sare, nucşoară şi un praf de piper. Se toarnă peste broccoli în tavă şi se presară cuburi de brânză deasupra.
  6. Se încălzeşte cuptorul şi se pune tava la copt pentru zece minute sau până se înmoaie brânza.