Broccoli cu sos alb

Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

broccoli cu sos alb 1 an
Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Iubim această rețetă de croccoli cu sos alb și o pregătim ori de câte ori ne este poftă de ceva bun.

Broccoli cu sos alb – Cele mai sănătoase mâncăruri se fac la cuptor. Astăzi am pregătit această reţetă cu broccoli, brânză şi lapte.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-o oală se pune apă la fiert. Când clocoteşte se pun bucheţelele de broccoli în apă, să fiarbă timp de 2- 3 minute. 
  2. Apoi se scot cu o spumieră sau strecurătoare şi se aşează într-un vas termorezistent sau o tavă de copt.
  3.   Într-o tigaie curată se pune puţină apă şi untul. Se topeşte untul şi se adaugă făina amestecând câteva secunde pentru omogenizare. 
  4. Se ia de pe foc şi se încorporează laptele treptat. Se pune apoi pe foc din nou şi se ţine acolo cam cinci minute până se îngroaşă sosul.
  5. Se condimentează cu sare, nucşoară şi un praf de piper. Se toarnă peste broccoli în tavă şi se presară cuburi de brânză deasupra.
  6. Se încălzeşte cuptorul şi se pune tava la copt pentru zece minute sau până se înmoaie brânza.

Sursă foto: https://flic.kr/p/5pmzEU