cartofi cu conopidă și sos alb 3 ani

Cartofi cu conopidă și sos alb (de la 3 ani)

de Miruna
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Cartofii copți sunt sănătoși și în același timp foarte gustoși. Iată o rețetă ce combină cartoful cu conopida și parmezanul, o combinație de gusturi puternice și arome deosebite – cartofi cu conopidă și sos alb.

Cartofii copți sunt sănătoși și în același timp foarte gustoși. Iată o rețetă ce combină cartoful cu conopida și parmezanul, o combinație de gusturi puternice și arome deosebite – cartofi cu conopidă și sos alb.

Cartofi cu conopidă și sos alb

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 4 cartofi medii
– 4 flori de conopidă
– 10g unt
– 1 lingură de făină
– 125ml lapte
– 75g parmezan

Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 250º. Pe o tavă puneți o hârtie de copt. Găuriți cartofii cu furculița din loc în loc și băgați-i la copt până când se înmoaie.

Între timp puneți conopida la fiert sau gătiți-o la aburi.

Într-o tigaie topiți untul, amestecați făina și gătiți pentru 1 minut (la foc mic având grijă ca untul să nu se ardă). Amestecați treptat laptele. Fierbeți până când compoziția se îngroașă puțin. Adăugați 35g de parmezan și lăsați pe foc până se topește. Scurgeți conopida și amestecați-o cu sosul alb de brânză.

Tăiați un capac la cartofi, scobiți cu ajutorul unei linguri interiorul cartofului.
Apoi amestecați miezul scos din cartof cu conopida și sosul alb de brânză și umpleți cartofii uniform. Pentru un aspect și un gust desăvârșit presărați deasupra cartofilor umpluți parmezanul rămas.

Sursă foto:http://flic.kr/p/6rzDZ2

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Încălziți cuptorul la 250º. Pe o tavă puneți o hârtie de copt. Găuriți cartofii cu furculița din loc în loc și băgați-i la copt până când se înmoaie.
  2. Între timp puneți conopida la fiert sau gătiți-o la aburi.
  3. Într-o tigaie topiți untul, amestecați făina și gătiți pentru 1 minut (la foc mic având grijă ca untul să nu se ardă). 
  4. Amestecați treptat laptele. Fierbeți până când compoziția se îngroașă puțin. 
  5. Adăugați 35g de parmezan și lăsați pe foc până se topește.
  6.  Scurgeți conopida și amestecați-o cu sosul alb de brânză.
  7. Tăiați un capac la cartofi, scobiți cu ajutorul unei linguri interiorul cartofului.
  8. Apoi amestecați miezul scos din cartof cu conopida și sosul alb de brânză și umpleți cartofii uniform. 
  9. Pentru un aspect și un gust desăvârșit presărați deasupra cartofilor umpluți parmezanul rămas.

Comentarii