pancakes cu morcovi 1 an

Pancakes cu morcovi

de Andreea
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Clătite/pancakes

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Veți vedea, împreună cu copiii, că morcovul este foarte prietenos cu aromele condimentelor. Rezultatul este pufos și frumos colorat.

 Veți vedea, împreună cu copiii, că morcovul este foarte prietenos cu aromele condimentelor. Rezultatul este pufos și frumos colorat – pancakes cu morcovi.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-un bol amestecăm ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul, condimentele și sarea.
  2. Separat amestecăm zahărul cu oul, extractul de vanilie și iaurtul, morcovii rași.
  3. Unim conținuturile celor 2 boluri și amestecăm bine. Putem lăsa compoziția astfel formată în frigider (opțional) pentru 15 minute. Se va comporta mai bine la coacere.
  4. Secretul nr 1 pentru pancakes bune este o compoziție mai degrabă groasă decât mai lichidă, secretul nr 2 fiind temperatura adecvată a tigăii de prajit (o temperatură medie spre mică). Consistența va depinde de cât de suculenți sunt morcovii și cât de lichid este iaurtul. Puteți folosi puțin unt cu care să ungeți tigaia înaintea prăjirii fiecărei pancake. La mine, primele 2-3 pancake sunt întotdeauna de test. Testez consistența și temperatura. Mai adaug puțin lichid sau puțină făină, în funcție de nevoi și mai ajustez temperatura în funcție de rezultatele văzute la primele pancakes. La acestea, în mod special, din cauza morcovilor, găsesc un strop de ulei sau unt a fi necesar pentru a nu se prinde pancakes-urile. Încercați să lucrați cu o cantitate mai mică la început, pentru a nu pierde mult din compoziție cu testele.
  5. Pancakes-urile se coc în jur de 2 minute pe prima parte (până bulele cauzate de praful de copt și bicarbonat) încetează să se mai formeze (atenție însă să nu se prindă), și 1 minut pe cealaltă parte. Nu încercați să o desprindeți prea devreme, și în cazul acesta se vor prinde.
  6. Rezultatul este foarte aromat. Dacă știți prăjitura "carrrot cake", gustul este foarte asemănător, numai că pregătirea în acest caz durează mult mai puțin.
Aceste pancakes cu morcovi se pot servi cu toppingul* din cremă de brânză și celelate minunate ingrediente trecute mai sus.