Pancakes cu spanac

de Andreea
Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Plăcintă

Ingredient principal

Legume

pancakes cu spanac 1 an
Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Am descoperit aceste pancakes cu spanac și le-am testat prima oară destul de neîncrezătoare. Rezultatul, însă, a fost unul care m-a bucurat foarte tare. Pentru că toate mamele își doresc farfurii golite instant!

Pancakes cu spanac sunt o modalitate gustoasă de a face copiilor cunoștință cu spanacul. Încercați-le alături de cremă de brănză și grisine din legume.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Frunzele de spanac se opăresc pentru câteva minute, apoi se scurg bine de apă și se taie mărunt. Se poate folosi și spanac congelat. Cu un mixer se amestecă bine laptele cu spanacul.
  2. Se încorporează și restul ingredientelor.
  3.  În funcție de făina folosită s-ar putea să mai trebuiască să adăugați câteva linguri de lapte în plus față de cantitatea indicată în lista cu ingrediente pentru a obține consistența dorită. Făina integrală cere mai mult lichid.
  4. Se încălzește o tigaie neaderentă sau un grătar electric la foc mediu spre mare. 
  5. Se coc pancakes-urile cam 3 minute pe o parte și 1-2 minute pe cea de-a doua.

Așa cum spuneam și la început, aceste pancakes cu spanac se pot servi cu cremă de brânză cu ierburi aromate și cu grisine din legume. Grisinele se pot face din ardei gras, morcovi și castraveți tăiați în formă de bețe.

Sursă foto: Diversificare.ro