Pancakes sau nalangate 1 an

Pancakes sau nalangâte din Dobrogea

de Oana M
Masă

Desert

Ocazie

Ca la mama

Fel de mâncare

Clătite/pancakes

Ingredient principal

Lactate

Timp de preparare

5

Timp de gătire

10

Dificultate

rapide

Porţii

4 porții

Cine n-ar pofti la o porție de pancakes sau nalangâte din Dobrogea? Se fac atât de ușor, încât imediat vei satisface dorința de ceva… delicios!

În Dobrogea, nalangâtele sunt un fel de gogoși cu lingura sau gogoși turnate, de care sigur ați auzit. Noi le-am adaptat și le-am transformat în pancakes numai bune de savurat!

Rețeta este cât se poate de simplă, rapidă și în prepararea ei îi puteți implica pe cei mici. Pentru cei mai pofticioși din fire, puteți umple clătitele cu o cremă delicioasă de ciocolată raw făcută în casă!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se bat 3 ouă bine.
  2. Se adaugă îndulcitorul și laptele bătut sau iaurtul. Dacă umplutura lor este deja dulce, puteți sări peste adăugarea îndulcitorului în compoziția de clătite, în funcție de cum vă place sau de vârsta cpilului.
  3. Se amestecă bine și se adaugă praful de copt.
  4. Se adaugă făina, câte o lingură, încet-încet și se omogenizează fără să rămână cocoloașe. Consistența va fi puțin mai groasă decât la clătitele obișnuite.
  5. Se încinge o tigaie non-aderentă și se toarnă compoziția cu ajutorul unei linguri. 
  6. Se lasă la copt până ce deasupra apar bule, după care se întorc și pe partea cealaltă pentru maximum 30-40 de secunde.
  7. Se scot din tigaie și se lasă la răcit.

Se devorează cu topping-ul dorit (miere, nuci mărunțite, gem de prune, cremă de alune făcută în casă etc.)

Sursă foto: Diversificare.ro