cremă de ciocolată cu alune de pădure 1 an

Cremă de ciocolată cu alune de pădure (de la 1 an)

Masă

Desert

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Cremă

Ingredient principal

Semințe & nuci

Timp de preparare

20

Timp de gătire

10

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Copiilor le place ciocolata, așa că noi vă oferim o variantă de cremă de ciocolată tartinabilă excelentă și pentru copii de 1 an – cremă de ciocolată cu alune de pădure.

Copiilor le place ciocolata, așa că noi vă oferim o variantă de cremă de ciocolată tartinabilă excelentă și pentru copii de 1 an – cremă de ciocolată cu alune de pădure.

Cremă de ciocolată cu alune de pădure

Crema de ciocolata cu alune de padure

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 cană alune de pădure
– 125 ml lapte de cocos
– 80 ml miere, sirop de arțar sau sirop de malț
– 1 lingură ulei de cocos
– ¼ cană de cacao (raw) sau pudră de roșcove
– vanilie

Mod de preparare:
Se încălzește cuptorul la 180 grade și se coc alunele în tavă pentru aproximativ 10 minute până capătă o culoare maronie. Se înlătură coaja deoarece e amăruie. Apoi se macină nucile într-un robot de bucătărie până devin o pastă. Se adaugă restul ingredientelor și se continuă mixarea până sunt complet încorporate. Dacă se dorește o consistență mai moale se mai poate adăuga lapte de cocos.

Se poate păstra în frigider căteva săptămâni, putând fi oferită întregii familii pe felii de pâine prăjită atât la micul dejun cât și ca o gustare plină de energie.

Sursă foto: http://flic.kr/p/7dBRMT

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se încălzește cuptorul la 180 grade și se coc alunele în tavă pentru aproximativ 10 minute până capătă o culoare maronie. 
  2. Apoi se macină nucile într-un robot de bucătărie până devin o pastă. 
  3. Se adaugă restul ingredientelor și se continuă mixarea până sunt complet încorporate. Dacă se dorește o consistență mai moale se mai poate adăuga lapte de cocos.
  4. Se poate păstra în frigider căteva săptămâni, putând fi oferită întregii familii pe felii de pâine prăjită atât la micul dejun cât și ca o gustare plină de energie.

Comentarii